• Home
  • Știri
  • Rareș Bogdan acuză Austria că slujește Rusia: „Putin sigur nu ne vrea în Schengen”

Rareș Bogdan acuză Austria că slujește Rusia: „Putin sigur nu ne vrea în Schengen”

rares bogdan 3

Prim-vicepreședintele PNL a spus, la Digi24, că Austria încă se bucură de o relație privilegiată cu Moscova, iar acest lucru îi influențează decizia. Europarlamentarul Rareș Bogdan susține că Moscova ar putea să influențeze Austria în refuzul de a accepta România în spațiul Schengen.

„Știți cum e, în fața argumentului gaz și în fața argumentului petrol, pe care îl folosesc pe Moscova, în mod direct către Austria, e foarte complicat, o țară non-NATO… e foarte complicat să zici. Ăsta este adevărul pur pe care nu trebuie să ne ferim să-l rostim. Rep: Doamneavoastră sugerați că Moscova ar influența Austria, cumva în această decizie să nu ne primească… În mod direct, în mod direct pentru că este inadmisibil. Adică relațiile pe care Moscova le are în continuare cu Austria, modalitatea în care Austria primește în continuare gaz din conductele Gazprom la prețuri preferențiale, spre deosebire de alte state europene, Austria se bucură de o relație privilegiată cu Rusia lui Putin.   Și practic Putin nu ne vrea în Schengen. Dacă ne ducem așa foarte jos ca analiză și spunem Putin, Putin sigur nu ne vrea în Schengen, pentru că România câștigă enorm și financiar și din punct de vedere al respectului și practic se cimentează și mai puternic în Europa”, spune europarlamentarul, potrivit digi24.ro.

România e un partener cheie al UE și NATO și și-ar întări acest statut odată cu primirea în Schengen, afirmă Rareș Bogdan. „În momentul ăsta România este țară cheie alături de Polonia pentru tot ceea ce înseamnă front estic și tot ce înseamnă agitația din Balcani, această pendulare a Turciei între suveranism, între autocratie și democrație și sigur în fața primejdii reale pe care o reprezintă Rusia pentru această parte a lumii și pentru Europa. Deci România este stat cheie, stat extrem de important pe frontul estic al NATO și stat foarte important în relația cu Uniunea Europeană. Toate aceste atuuri pe care le avem trebuie exploatate și de asta nu trebuie să ne ferim să folosim niciun fel de metodă”, adaugă europarlamentarul.

Parteneri