AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Rareș Bogdan: Datele propuse de PNL pentru organizarea alegerilor prezidenţiale sunt 10 şi 24 noiembrie

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a afirmat marţi, că datele propuse de Partidul Naţional Liberal pentru organizarea alegerilor prezidenţiale sunt 10 şi 24 noiembrie.

“Datele propuse de Partidul Naţional Liberal sunt cele constituţionale, 10 cu 24 noiembrie. Asta e data constituţională”, a spus Bogdan, la sediul PNL, după întâlnirea cu PSD desfăşurată la Guvern.

Rareş Bogdan a menţionat că PSD a propus ca date 15 sau 29 septembrie, invocând discuţia din Coaliţie din luna martie.

“Argumentele au fost discuţia din luna martie, dar care a avut cele două variabile: 50% plus unu pe listă, respectiv candidatură în tandem la prezidenţiale după ce vedem rezultatele. Voturile ne-au arătat că între scorurile cumulate ale celor două partide, PNL şi PSD, şi lista de europarlamentare a existat o diferenţă, PNL a luat aproape 32%, 2,5 milioane de voturi, PSD aproape 36% , 2,9 milioane de voturi, iar lista comună a fost doar de 4,8 milioane”, a explicat Bogdan, potrivit Agerpres.

El a arătat că scopul coaliţiei a fost atins pentru că s-a reuşit aducerea a jumătate plus unul dintre europarlamentari în Parlamentul European. “Ceea ce este foarte important. Am dus 19 europarlamentari din 34”, a punctat Bogdan.

El a precizat că “bazinul” PNL este de 2,5 milioane de votanţi, şi are “cel mai bun profil de candidat la prezidenţiale de la mare distanţă”.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!