AM Press Logo
Muzeul Pietrei

TIFF 2024. Marele trofeu a fost câștigat de filmul indian „Fetele tot fete”. „Moromeții 3”, cel mai popular film românesc

Festivalul Internațional de Film Transilvania și-a aflat câștigătorii, într-o gală spectaculoasă. Marele trofeu, în valoare de 10.000 de euro, a fost câștigat de filmul indian „Fetele tot fete”.

Pelicula urmărește povestea Mirei, în vârstă de 16 ani, dornică să cunoască dragostea adevărată. Din păcate, mama ei îi stă în cale.

Shuchi Talati, regizorul filmului indian „Fetele tot fete”, spune că povestea peliculei este strâns legată de India.

„Povestea acestui film este foarte legată de India, dar am sperat întotdeauna că şi oameni din afara acestui spaţiu şi timp foarte specific în care se desfăşoară povestea vor rezona cu ea. Simt că acest premiu spune asta”, a declarat Shuchi Talati în video-ul prezentat la gală, potrivit gandul.ro.

Publicul TIFF şi-a ales şi în acest an preferaţii. Moromeţii 3 (regia Stere Gulea) a primit Premiul pentru Cel mai Popular Film românesc din festival , în valoare de 2.500 de euro.

Un alt film indian a fost recompensat cu Premiul Special al Juriului, în valoare de 1.500 de euro: Fata îndărătnică.

Actrița Catrinel Dumitrescu a primit premiul de excelență pentru întreaga carieră.

„Premiul acesta m-a adus aici. Și premiul acesta este premiul că am venit la Cluj. Pentru mine acesta este cel mai mare premiu”, a spus actrița.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!