• Home
  • Știri
  • Rareş Bogdan, despre ieșirea Uniunii de la guvernare: E prima dată când UDMR a căzut între scaune, cu nasul în țărână

Rareş Bogdan, despre ieșirea Uniunii de la guvernare: E prima dată când UDMR a căzut între scaune, cu nasul în țărână

rares bogdan 3

Prim-vicepreședintele PNL susține că UDMR a forțat mâna Coaliției la negocieri, iar din acest motiv, dar și calculelor politice ale PSD, care a vrut să rămână cu Transporturile, a ajuns Uniunea să iasă de la guvernare.

„Nu am scos UDMR de la guvernare, ei erau proverbiali pentru negocierea lor. E prima dată când au căzut între scaune, cu nasul în țărână, că au forțat lucruri care nu trebuiau forțate. Ieșirea a fost generată de o idee care a apărut în PSD din partea lui Ciolacu și a lui Grindeanu de a nu ceda Ministerul Transporturilor. Totul s-a întâmplat de la Ministerul Transporturilor, Dacă rămâneam pe protocolul semnat, niciodată nu s-ar fi propus o rearanjare la ministere, dar pentru că domnii de la PSD doreau neapărat să continue cu Grindeanu, pentru ca Ciolacu să-l aibă în ograda sa și să nu-l lase să zburde liber la Camera Deputaților, a apărut această problemă”, a afirmat Rareș Bogdan, într-un interviu pentru DIGI24, potrivit romaniatv.net.

„PNL era într-o situație imposibilă, practic pierdea Ministerul Transporturilor considerat ministerul cu cele mai multe realizări. PNL a vrut doar respectarea protocolului. Doar că protocolul însemna că Ministerul Transporturilor e la noi. PSD ne-a propus Ministerul Dezvoltării”, a completat prim-vicepreședintele PNL.

Tot în cadrul aceleiași emisiuni, Rareș Bogdan a subliniat că PNL nu va ieși de la guvernare.

„Nu putem pleca de la guvernare, pur si simplu nu putem pleca. Suntem condamnați să guvernăm. Din păcate, împreună cu PSD. Războiul din Ucraina ne-a obligat să facem această coaliție. În primele 4–5 luni de la război nu știam încotro se duce, nu știam capacitatea pe care o are armata rusă de a face rău la nivel de a cuceri teritorii, nu știam că sunt atât de prost pregătiți și că Ucraina are capacitatea de a lupta așa puternică. Aveam nevoie de stabilitate. Ăsta a fost unul din motivele constituirii coaliției. Noi nu ieșim de la guvernare”, a mai afirmat liberalul.

Parteneri