AM Press Logo
Muzeul Pietrei

UDMR nu e de acord să cedeze PNL-ului Ministerul Mediului și ia în calcul ieșirea de la guvernare

Foto - europafm.ro

 

Csoma Botond, liderul deputaților UDMR, a declarat, luni, că a aflat oficial faptul că PNL vrea să ia Ministerul Mediului, deţinut în prezent de Tanczos Barna, la rotativa guvernamentală de la sfârşitul lunii. Acesta a precizat că UDMR nu e de acord și ia în calcul varianta ieşirii de la guvernare.

Întrebat, la Prima News, cum comentează faptul că PNL vrea Ministerul Mediului, Csoma Botond a răspuns: „Am aflat astăzi oficial, până acum a fost pe surse. Nu suntem de acord, nu cred că există argumente pertinente care să justifice ca rolul UDMR în guvernare să scadă. Cred că la toate ministerele pe care le-am condus, UDMR şi-a făcut treaba bine”

„Nu cred că există argumente pertinente care să justifice ca noi să avem mai puţine ministere şi celelalte partide să aibă aceeaşi pondere”, a mai precizat el, citat de News.ro, potrivit b1tv.ro.

Întrebat ce va face UDMR în acest caz, Csoma Botond a spus: „Va fi o decizie statutară, dar (..) sunt foarte multe voci care spun că nu ar trebui să ne cramponăm să stăm la guvernare pentru că atunci, în percepţia publică am apărea că vrem să rămânem la ciolan. Pentru că nu se face o evaluare profesională, în acest caz, ci o evaluare de ordin politic şi cu aceasta nu putem să fie de acord şi există foarte multe voci în organizaţia pe care o reprezint care spun că, în atare condiţii, nu ar trebui să stăm. Luăm în calcul şi varianta ieşirii de la guvernare. Eu vă spun care sunt părerile din partid. Nu e o decizie”.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!