• Home
  • Știri
  • Rareş Bogdan: PNL nu va fi de acord cu majorări de taxe, este promisiunea făcută de Coaliţie

Rareş Bogdan: PNL nu va fi de acord cu majorări de taxe, este promisiunea făcută de Coaliţie

rares bogdan 3

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat marţi, la Prima News, că PNL nu va fi de acord cu majorări de taxe şi impozite, dar că liberalii pot discuta despre scoaterea unor facilităţi.

„Trebuie să avem o administraţie mai suplă, a mai afirmat europarlamentarul, el dând şi exemplul viciilor, precum impozitarea încă redusă la păcănele sau TVA-ul redus la băuturile carbogazoase.

„PNL nu doreşte introducerea niciunei taxe noi. Este o promisiune făcută de această coaliţie, cum ne-a reamintit şi preşedintele României, că nu va introduce taxe noi ci din contră, această coaliţie care a fost construită cum a fost construită nu trebuie să facă altceva decât reforme, absorbirea banilor din PNRR şi a banilor europeni. În niciun caz să vină, din cauza unei proiecţii bugetare făcute prost de către fostul ministru al Finanţelor, care martori sunt 13 persoane că a fost sub tirul întrebărilor, inclusiv ale mele, dacă construcţia pe care a făcut-o este sustenabilă şi dacă încasările bugetare pe care se bazează sunt reale şi sau s-au dovedit o construcţie greşită, trebuie să răspundă pentru ce s-a întâmplat în lunile ianurie, februarie şi de ce s-a ajuns ca în luna iulie să vorbim de majorări de taxe, de impozite”, a spus Rareş Bogdan, în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, potrivit News.ro, citat de digi24.ro.

El a explicat că „sunt două viziuni, o viziune care spune că statul trebuie să rămână gras şi toţi cei care lucrează la trebuie să fie de neatins, ba dacă se poate să mai primească nişte privilegii şi presiunea să fie numai pe mediul privat, pe companiile private”.

„PNL nu va fi de acord cu majorări de taxe şi impozite, putem discuta despre scoaterea unor facilităţi, putem discuta despre eficientizare şi aici mă refer la reducerea unor poziţii, ca de exemplu 11 direcţii diferite care se ocupau de persoanele vulnerabile (..) cum nu cred că funcţionarii publici din înalta administraţie sunt conştiincioşi cu toţii, aşa cum cred că sunt şi oameni conştiicioşi, foarte buni, indiferent că sunt la stat sau la privat. Trebuie să eficientizăm, să avem o administraţie mai suplă, cum s-a făcut în Franţa sau Italia şi noi, aici, să încercăm să facem nişte chestiuni legate de eficientizare, de reducere a aparatului ultra stufos bugetar de la nivel central”, a arătat prim-vicepreşedintele PNL.

Europarlamentarul s-a referit şi la măsurile care ar putea fi luate. „Trebuie să ne uităm la eliminarea unor facilităţi. Există TVA la băuturi carbogazoase, de ce să plătească, sunt şi nocive, TVA scăzut? De ce să am o impozitare încă redusă la păcănele, care distrug vieţi, destine?”, a explicat Rareş Bogdan.

Mai mult aici

Parteneri