• Home
  • Știri
  • Rareş Bogdan: Românii au nevoie de adevăr, nu de măsuri populiste care riscă să le explodeze în faţă

Rareş Bogdan: Românii au nevoie de adevăr, nu de măsuri populiste care riscă să le explodeze în faţă

rares bogdan 3

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan afirmă că „românii au nevoie de adevăr, nu de măsuri populiste care riscă să le explodeze în faţă”, arătând că PNL vrea menţinerea cotei unice şi nu susţine supraimpozitarea companiilor, dar şi că „trebuie eliminate nişte excepţii din fiscalitate”.

„Românii au nevoie de adevăr, nu de măsuri populiste care riscă să le explodeze în faţă! Avem un premier extrem de responsabil, care arată realitatea, le spune românilor ce îşi permite şi ce nu îşi permite ţara noastră. Mai ales în contextul războiului stârnit de un om bolnav care ameninţă planeta cu foamete şi întuneric! Cetăţenii au nevoie de adevăr, pentru a-şi putea programa cheltuielile, a-şi face planuri. Prin urmare, PNL va susţine în continuare măsuri economice de natură să ducă la înfiinţarea de locuri de muncă, să crească încasările la buget şi să stimuleze investiţiile publice şi private, să atragă banii europeni. Fiecare euro investit atrage alţi 10, dar pentru un mediu de afaceri sănătos este nevoie de predictibilitate”, a arătat Rareş Bogdan, luni seară, într-o postare pe Facebook, potrivit news.ro.

El a subliniat că PNL vrea menţinerea cotei unice şi nu susţine suprataxarea companiilor.

„PNL doreşte menţinerea cotei unice, pentru că realizarea de investiţii într-un climat de predictibilitate este vital. NU susţinem suprataxarea companiilor, ştiu că se creează aşteptări populiste, dar taxele mai mari vor duce la preţuri mai mari, sau la închideri de locuri de muncă, sau la tăieri de salarii. De asemenea, nu vrem să riscăm ca anumite afaceri să fie mutate în medii fiscale mai prietenoase. Profitul reinvestit înseamnă locuri de muncă noi, deci taxe noi la buget, să nu ne facem că nu vedem asta! Da, trebuie eliminate nişte excepţii din fiscalitate, şi avem în vedere TVA la băuturile cu mult zahăr, accizele la alcool şi tutun, jocurile de noroc”, a adăugat el.

Mai mult aici

Parteneri