Război la granițele României. Rusia pregăteşte invazia iminentă a Ucrainei

Rusia ar pregăti o invazie în Ucraina din trei direcţii – nord, est şi sud, a susţinut miercuri Viktor Mujenko, şeful Statului Major al forţelor armate ucrainene, citat de Ukrinform, agenţia de presă oficială a Kievului.

‘Noi prognozăm ameninţări militare în trei dintre cele patru direcţii geografice – nord, est şi sud. Partea rusă încheie (în prezent) completarea la frontierele Ucrainei a „unităţilor ofensive”, care împreună cu structuri ale trupelor speciale vor forma baza forţelor de invazie’, a afirmat generalul de armată Viktor Mujenko într-o întâlnire cu ataşaţi militari ai misiunilor diplomatice străine de la Kiev.

Dar ‘mobilitatea ridicată, adaptabilitatea şi autonomia trupelor noastre, combinate cu factorul „pământului natal”, reprezintă avantajul nostru strategic faţă de trupele ocupanţilor’, a spus generalul ucrainean.

Distribuie prietenilor

Mai mult, el a spus că nu exclude ca Rusia să comită diversiuni şi acţiuni de sabotaj pe timpul campaniei electorale şi în ziua alegerilor prezidenţiale, care se vor desfăşura pe 31 martie în Ucraina, scrie agerpres.ro.