RĂZBOI TOTAL! Iohannis: ”Cel mai mare partid din România se constituie într-un grup de presiune, un grup de lobby pentru un infractor”.

Scena politică din România atinge cote de temperatură înalte, de fierbere. Klaus Iohannis iese, cu un atac extrem de dur, fără precedent, la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea, condamnat a doua oară, care ar trebui ”să dispară din viața politică”. PSD, a spus Iohannis, ar trebui să se teamă nu de el, ci ”de români”, care în proporție de 80 la sută nu mai au încredere în clasa politică.

” Am urmărit, în ultimele luni, mai multe sondaje, toate arată că nivelul de nemulţumire pentru populaţie este de peste 80 la sută, extrem de mult, arată că lumea nu mai are încredere în clasa politică. În acest context, am considerat că acest anunţ al candidaturii pentru un nou mandat presidential, poate să constituie un punct interesant poate unii vor fi încurajaţi să meargă mai departe, alţii probabil nu-l vor primi bine. Mi se părea că e necesară o clarificare a intenţiilor mele în cele ce urmează”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, întrebat fiind de ce a ales să-şi anunţe astăzi, la Sibiu, unde s-a întâlnit cu colegii de liceu după 40 de ani, intenţia de a candida pentru un nou mandat.
„PSD este extrem de nefericit că am făcut azi acest anunţ. Nu mă tem de nicio suspendare şi poate e bine să detaliez. Deciziile pe care le iau nu le-am luat pentru că mă tem sau nu de suspendare, le iau pe cele care cred că sunt corecte pentru România.  Nici nu-mi doresc să se teamă de mine, ar trebui să se teamă de români”.

Apoi, cu referire explicită la Liviu Dragnea: ”Sunt de părere că ar trebui să se retragă de tot din politică. După a doua condamnare, Dragnea ar trebui să dispară de tot din politică. Că Dragnea nu se retrage, nu se retrage… Aşa gândeşte el. Partea care mi se pare, însă, un pic mai gravă este că partidul PSD nu-şi dă seama că trebuie să-l trimită acasă. Sunem în faza nefericită în care cel mai mare partid din România se constituie într-un grup de presiune, un grup de lobby pentru un infractor”.
C. Zamfir, AMPress