• Home
  • Știri
  • Regele Charles, primul discurs de Crăciun în calitate de suveran: „Cred că putem găsi speranță pentru viitor”

Regele Charles, primul discurs de Crăciun în calitate de suveran: „Cred că putem găsi speranță pentru viitor”

charles

Regele Charles al III-lea a transmis primul său mesaj de Crăciun în calitate de suveran. Și-a omagiat mama, dar a vorbit și despre situația dificilă prin care trece țara. Pentru Marea Britanie, anul acesta a fost unul dificil. Inflația a ajuns la cel mai mare nivel din ultimii 40 ani. De asemenea, pe plan politic a fost furtună după demisia premierului Boris Johnson, urmată de cea a lui Lizz Truss.

„Mă aflu în acestă minunată capelă a Sfântului Gheorghe, de la Castelul Windsor, atât de aproape de locul unde draga mea mamă, regretata Regină, își doarme somnul de veci lângă dragul meu tată. Îmi aduc aminte de emoționantele scrisori, felicitări și mesaje pe care mulți dintre voi le-ați trimis soției mele și mie”, a spus regele, potrivit digi24.ro.

„Nu am cuvinte să vă mulțumesc pentru toată dragostea și atenția pe care ați arătat-o față de întreaga noastră familie. Crăciunul este un moment potrivit pentru noi toți, să ne aducem aminte de cei pe care i-am pierdut”, a adăugat Charles.

„Le simțim lipsa de fiecare dată când vine sezonul, iar fiecare tradiție îndrăgită ne aduce aminte de ei. Ca în colindul „O Little Town of Bethlehem”, cântăm „pe străzile întunecate, strălucește lumina eternă”. Credința mamei mele în puterea acestei lumini a fost o parte esențială a credinței ei în Dumnezeu, dar și a credinței ei în oameni. Împărtășesc această credință din toată inima. Este credința în puterea extraordinară a fiecarei persoanei să influențeze, cu bunătate și compasiune, viețile altora și să lumineze lumea din jurul lor”, a continuat el.

Parteneri