• Home
  • Prima
  • ”Regele evadărilor”,celebrul gangster francez Redoine Faid, a fost capturat. Pentru cât timp?!

”Regele evadărilor”,celebrul gangster francez Redoine Faid, a fost capturat. Pentru cât timp?!

gangster 1

Cunoscut la ”rege al evadărilor”, celebrul gangster francez Redoine Faid a fost arestat în noaptea de marţi spre miercuri la Creil, la nord de Paris, după aproape trei luni de la evadarea sa spectaculoasă din închisoare cu un elicopter, informează miercuri AFP şi Reuters.

Arestarea, care a avut loc în oraşul în care crescuse Redoine Faid.
Alte patru persoane au fost de asemenea arestate – între care şi unul dintre fraţii lui Redoine Faid – de către Brigada de Cercetări şi Intervenţie (BRI) şi Oficiul de luptă împotriva crimei organizate.

Gerard Collomb, ministrul de interne care a demisionat recent, a salutat într-o postare pe Twitter operaţiunea.

Redoine Faid, cel mai căutat om din Franţa, fusese condamnat în aprilie la 25 de ani de închisoare pentru rolul său de „organizator” al unei spargeri ratate în 2010, soldat cu uciderea unei poliţiste.

La 1 iulie, în numai câteva minute, el a evadat din închisoarea din Reau, lângă Melun, la sud-est de Paris, ajutat de un comando armat care înainte de aceasta a luat ostatic un pilot de elicopter.

Apoi, în 24 iulie, evadatul le-a scăpat la limită forţelor de ordine din departamentul Val-d’Oise. O urmărire în care au fost implicaţi jandarmi s-a încheiat în parcarea unui centru comercial, unde Redoine Faid şi complicele său şi-au abandonat maşina şi au reuşit să fugă. Plăcuţe de înmatriculare şi explozive false au fost descoperite în maşină.

Faid a mai evadat în 13 aprilie 2013 în mai puţin de o jumătate de oră din închisoarea din Lille-Sequedin, în nordul Franţei, luând ostatici patru gardieni pe care i-a utilizat drept scuturi umane. El a fost prins şase săptămâni mai târziu în regiunea pariziană, scrie Agerpres. Pentru cât timp, se întreabă cu inonie presa franceză?

Parteneri