AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Reguli de baza pentru amenajarea unui birou functional

Biroul este spatiul in care muncesti, petrecandu-ti intre 6 si 8 ore zilnic. In ultimii ani, biroul este definit de masa de birou, un scaun cat mai confortabil si un laptop sau un computer.

Cantitatile uriase de acte care trebuiau sa isi gaseasca locul intr-o astfel de incapere au ajuns sa fie stocate pe un HDD de computer, ceea ce iti ofera mult mai multa flexibilitate in amenajare.

Din fericire, exista mai multe tipuri de mobila office de unde poti alege in asa fel incat sa ai un spatiu care sa ti se potriveasca si in care sa te simti perfect. Daca nu stii de unde sa pleci cu amenajarea acestui spatiu, iata cateva idei de baza.

Scaunul conteaza extrem de mult

Ai putea spune ca este cel mai important, in conditiile in care este cel cu care intri in contact direct pe toata perioada zilei de munca. Confortul si productivitate sunt strans legate de modul in care stai pe scaun, motiv pentru care atunci cand cauti scaune comode pentru diferite tipuri de birouri trebuie sa te asiguri ca iti ofera o sustinere buna pentru coloana vertebrala, un sezut cat mai moale si posibilitatea de a te deplasa dintr-o parte in alta sau de a-l regla pe inaltime si pe orizontala. Nu trebuie sa te limitezi la un singur scaun in birou, mai ales daca ai mai multi parteneri cu care discuti. Achizitioneaza scaune business pentru cei care te vor vizita.

Biroul, o masa mult mai complexa decat ai crede

Daca ai un scaun confortabil, trebuie sa te asiguri ca ai si un birou functional. Acest lucru inseamna ca este bine sa te orientezi spre o solutie cu rafturi si sertare incorporate, unde sa iti poti pune toate accesoriile de care ai nevoie. Nu este atat de important materialul din care este realizat biroul, cat este locul unde este pozitionat. Lumina naturala sporeste productivitatea, asadar, asigura-te ca geamul ofera lumina ori din stanga, ori din dreapta.

Corpurile de depozitare

Evident, trebuie sa ai si corpuri de depozitare. In birourile moderne insa, aceste corpuri  sunt minimaliste. Pot fi din metal, pentru birourile gandite in stil industrial, sau din lemn. Metalul este, de cele mai multe ori, mult mai rezistent si sporeste pofta de munca.

Asigura-te ca ai si o iluminare artificiala foarte buna, pentru momentele in care vrei sa lucrezi pe timp de noapte si gandeste-te foarte bine la accesoriile de care ai nevoie atunci cand lucrezi. Este indicat ca toate sa iti fie la indemana.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!