AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Reprezentare CEDO profesionala

Exasperati de nedreptatile care li se fac in tara, romanii si alti europeni vad in CEDO ultima speranta. O instanta externa, obiectiva poate judeca lucrurile corect si poate indrepta o decizie eronata a instantelor din statele membre UE.

Cauzele erorilor judiciare sunt multiple. Prima ar fi suprasolicitarea specialistilor. S-au facut numeroase studii si s-a constatat ca numarul de dosare care revine unui magistrat roman este nepermis de mare.

La fiecare proces, judecatorul se afla in fata unei ecuatii cu necunoscute si trebuie sa stabileasca reguli, sa ceara dovezi pentru rezolvarea ei.

Citind declaratii, audiind, studiind documentele depuse la dosar se pare ca ambele parti au dreptate pana la un punct.

Se lucreaza mult, se lucreaza in conditii de tensiune maxima si erorile sunt inerente.

O alta cauza este si convingerea ferma a judecatorului ca si-a format o parere despre modul in care trebuie sa decida si refuzul de a audia alti martori.

Poate face acest lucru din criza de timp, nu neaparat din comoditate. Depozitia acelui martor putea sa diminuneze pedeapsa cu un an sau doi de privare de libertate, ceea ce inseamna enorm pentru o persoana.

Daca un om rezista un an in arest, este posibil ca in al doilea an sa clacheze, sa se imbolnaveasca si sa moara in acel loc sau sa ajunga la depresie.

Cine raspunde pentru anul acela dat abuziv?

Oamenii stiu ca exista CEDO, aceasta institutie este singura lor speranta, dar gresesc, alegand sa actioneze pe cont propriu.

Nu se face asa! Daca la instantele din tara romanii angajeaza un aparator, cu atat mai mult se impune reprezentare CEDO profesionala.

Aceasta institutie de prestigiu are regulile ei, actioneaza conform Conventiei pentru Respectarea Drepturilor Omului si cel care reprezinta clientul in fata acestei instante trebuie sa stie:

-cum se realizeaza un dosar perfect care sa fie admis pentru rejudecare si nu respins;

-incalcarea carui articol din lege sa invoce;

-sa fie un bun cunoscator al limbii engleze, cu toate ca exista traducatori;

-sa aiba in portofoliu mai multe dosare admise si mai multe procese castigate.

In Romania exista doi avocati specializati in reprezentare la CEDO: Andrei Grigoriu si Alina Margareta Grigoriu, iar palmaresul lor profesional este expus pe site-ul firmei de avocatura Consultanta-Cedo.

In portofoliu sunt 17 cazuri importante castigate de acesti specialisti la Curtea Europeana de Justitie, unele dintre ele intens mediatizate.

Printre dosare se afla si cazurile unor detinuti care au fost obligati sa suporte tratamente inumane sau degradante in inchisoare si ca urmare a castigarii la CEDO au primit despagubiri morale substantiale.

Este adevarat ca libertatea, viata furata nu pot fi date inapoi, dar banii obtinuti ajuta la proiectarea unui nou drum in viata. Viata omului care a fost privat de libertate un anumit timp trebuie sa continue si după eliberare.

El trebuie sa invete putin cate putin complexul proces al resocializarii, fapta sa ilegala se uita si cei din jur incep sa capete incredere in el.

La inceput este privit cu reticenta, dar cu banii de la CEDO isi poate infiinta o firma, poate investi si castiga putin cate putin locul pe care l-a avut in societate inainte de condamnare.

Un om care doreste cu orice pret sa isi redobandeasca drepturile nu face demersuri pe cont propriu la CEDO, fiindca stie ca nu are sorti de izbanda.

El trebuie sa se adreseze celor care au pregatit zeci de dosare si care au experienta.

Echipa de avocati Grigoriu este deosebit de eficienta. Sotii Grigoriu si-au inceput activitatea in Baroul Bucuresti din anul 1998.

In tara au sustinut pledoarii de succes in fata numeroaselor instante si au castigat sute de procese. Specializarea in dosare CEDO a venit pentru a acoperi nevoia oamenilor nedreptatiti in tara de a cauta dreptate in afara, dar si din

determinarea cu care sotii Grigoriu au ales sa apere drepturile omului. Pentru ei, drepturile omului sunt sfinte, de aceea le apara cu toata energia si cu toata priceperea profesionala.

Domeniile de activitate sunt vaste. Oamenii care au nevoie de un avocat bun si devotat trebuie sa stie ca se pot adresa sotilor Grigoriu pentru:

-rejudecarea unui proces la CEDO;

-pentru pregatirea unui proces de drept comercial, dreptul afacerilor;

-cauze care tin de dreptul civil: divorturi, incredintarea copiilor, imobiliare, contracte civile;

-dosare care tin de drept administrativ.

Onorariile acestor avocati renumiti in tara si la CEDO sunt legale si pot fi recuperate de clienti la sfarsitul procesului prin plata cheltuielilor de judecata.

Pentru munca importanta si de calitate premium, sotii Grigoriu percep un tarif de 80 de euro pe ora.

Onorariul forfetar inseamna calcularea intregului cost al apararii, avocatii estimand numarul total al orelor de munca si plata acestuia la o data stabilita de comun acord intre clienti si avocati.

Exista si onorariu de succes, dar toate costurile sunt stabilite transparent, astfel ca persoanele care au nevoie de apararea unui avocat din echipa Grigoriu stiu de la inceput la cat se ridica pretul apararii.

Persoanele juridice au sansa de a solicita un abonament acestei case de avocatura.

Dreptatea nu are pret, de aceea oamenii nedreptatiti ar trebui sa lupte pentru redobandirea ei, fiindca:

-la CEDO se dau despagubiri mari celor nedreptatiti. Sumele primite sunt atat de generoase, incat dupa acoperirea cheltuielilor, clientului ii raman zeci de mii de euro in cont;

-notiunea de dreptate spirituala este la fel de importanta ca dreptatea materiala. Un om nedreptatit ramane traumatizat de acest fapt cat mai are de trait;

-este pacat sa se iroseasca aceasta sansa, daca ea exista. In trecut, romanii nu se puteau adresa nimanui daca erau nedreptatiti de instantele romanesti, in prezent, au acest privilegiu de care trebuie sa profite.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!