Etnic ungur, către Kelemen Hunor: Lăsaţi-mă să mă plimb fără să strige lumea după mine „bozgor împuţit“

Valeriu Victor Szilvassy, un român de etnie maghiară, i-a transmis liderului UDMR Kelemen Hunor un mesaj în legătură cu situaţia tensionată din Valea Uzului, cerându-i să nu mai dea apă la moară extremiştilor şi afirmând că UDMR are politici abusive şi excesive.

Szilvassy îi cere lui Kelemen Hunor să fie în primul rând cetăţean român, chiar dacă este etnic maghiar şi că, dacă doreşte drepturi pentru etnicii maghiari, să aibă grijă ca acestea să nu se transforme în privilegii.

„Privilegiile excesive pentru unii nu fac decât să îi enerveze pe alţii. Nu toţi maghiarii tânjesc după acea idee aberantă de autonomie. Eu sunt unul din acei etnici maghiari care îşi cunoaşte drepturile şi crede că sunt mai mult suficiente”, scrie Valeriu Victor Szilvassy.

Românul de etnie maghiară mai afirmă că Valea Uzului se află clar pe pământ românesc, fiind „o prostie” că poarta cimitirului a fost legată de către autorităţi cu lanţuri ca să nu intre românii. „Lăsaţi-mă să mă plimb liniştit pe stradă fără să strige lumea după mine «bozgor împuţit» sau mai ştiu eu ce epitete care zic eu că nu mă caracterizează dar care sunt rezultatul politicilor abuzive şi excesive ale UDMR”, subliniază Szilvassy.

Citeste mai mult: adev.ro