• Home
  • Știri
  • România, acuzată că blochează accesul Austriei la reuniunile NATO. Presa austriacă: „Un răspuns la veto-ul guvernului austriac faţă de Schengen”

România, acuzată că blochează accesul Austriei la reuniunile NATO. Presa austriacă: „Un răspuns la veto-ul guvernului austriac faţă de Schengen”

Presa austriacă scrie că România blochează participarea Austriei la reuniunile NATO. Publicaţia Kurier relatează că doi ofiţeri ai forţelor armate austriece de la Bruxelles aşteaptă de câteva săptămâni acreditarea lor pe lângă Alianţa Nord-Atlantică, iar accesul ar fi întârziat de Guvernul României, care a cerut timp de gândire.

La rândul lor, publicaţiile Salzburger Nachrichten şi Oberösterreichische Nachrichten au relatat că este vorba de un răspuns la veto-ul guvernului austriac faţă de spaţiul Schengen, potrivit articolului din Kurier.

Delegaţia României la NATO nu a dorit să comenteze pe această temă, potrivit Mediafax, citată de gandul.ro.

Într-o declaraţie, un purtător de cuvânt al NATO a subliniat aprecierea Austriei ca partener de lungă durată şi a declarat: „Contăm pe România şi Austria pentru a rezolva orice problemă bilaterală care ar putea afecta activitatea ofiţerilor austrieci din posturile NATO”.

Ministerul de Externe de la Viena a declarat, sâmbătă, că România a solicitat mai mult timp de gândire pentru a lua o decizie privind detaşarea voluntară a celor doi ofiţeri din cadrul Forţelor Armate austriece la sediul NATO. Detaşarea voluntară ar trebui să fie aprobată de toţi cei 31 de aliaţi NATO.

Parteneri