România, împrumut de 50 de milioane de euro la BIRD, pentru îmbunătățirea managementului riscurilor de dezastre

România a semnat, miercuri, un Acord de împrumut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare în valoare de 50 de milioane de euro, pentru Proiectul de îmbunătățire a managementului riscurilor de dezastre.

„Acordul a fost semnat din partea României de ministrul Finanțelor Publice, dl Eugen Orlando Teodorovici și din partea BIRD de managerul de țară pentru România și Ungaria, Regiunea Europa și Asia Centrală, dna Tatiana Proskuryakova,
Scopul împrumutului este îmbunătăţirea rezilienţei infrastructurii de urgenţă şi răspuns la dezastre și sporirea capacității instituţionale pentru planificarea investiţiilor vizând reducerea riscurilor la dezastre și adaptarea la schimbările climatice. Prin consolidarea și reabilitarea clădirilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă se asigură o reacție mai rapidă şi mai eficientă în cazul producerii dezastrelor naturale, ceea ce va conduce la diminuarea impactului social asupra populației afectate”, arată un comunicat remis AMPRESS.

Împrumutul este acordat pe o perioadă de până la 8 ani, cu 6 ani de graţie, rambursarea se va face între 1 noiembrie 2024 și 1 mai 2026, în 4 rate de capital semi-anuale și este disponibil până la 31 decembrie 2024.
Proiectul va fi coordonat de Ministerul Afacerilor Interne, prin Unitatea de Coordonare a Proiectului din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, iar Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va fi Unitatea de Implementare a Proiectului.

Distribuie prietenilor

AMPress