• Home
  • Prima
  • România, în topul celor mai bune destinații din lume pentru munca de la distanță

România, în topul celor mai bune destinații din lume pentru munca de la distanță

munca la distanta

Internetul rapid și ieftin și prețurile mici la chirii sunt printre avantajele pe care țara noastră le oferă angajaților. Cu toate acestea, puțini străini aleg să vină în România pentru telemuncă. Infrastructura proastă, poluarea și traficul aglomerat din marile orașe sunt principalele impedimente, spun specialiștii, potrivit stiri.tvr.ro.

România are al treilea cel mai rapid Internet din lume, după Singapore și Hong Kong. Prețul unui abonament e și de trei ori mai mic decât în alte țări europene, ca Franța, Germania și Olanda, unde viteza Internetului e mai redusă. Sunt punctele forte ale țării noastre într-un clasament global al celor mai bune destinații pentru munca de la distanță.

Și chiriile sunt de trei-patru ori mai ieftine ca în Vest, dar de aceste avantaje se bucură mai ales românii. Puțini străini vor să se mute în România ca să lucreze de la distanță pentru companiile la care sunt angajați. La acest capitol, țara noastră ocupă în clasament doar locul 55 din 85, după Ucraina, Slovacia sau Ungaria.

Alături de România, printre țările recomandate străinilor pentru munca la distanță se numără Canada și Marea Britanie.

Parteneri