România – Norvegia, un 1-1 chinuit și totuși norocos la București

Prima repriză, dominată copios de norvegieni care au mai tot timpul mingea, în timp ce jucătorii noștri nu se găsesc, se găsesc rar, iar când dau unul de altul e fără folos.

Intrăm  cu noroc în repriza secundă. O fault în careu ne aduce o lovitură liberă de la 11 metri, dar Pușcaș nu șutează, ci dă o pasă anemică la portar iar scorul rămâne alb.

Pe stadion, interzis adulților pentru comportament care nu cadrează cu regulile sportivității, sunt aduși din toată țara 30 000 copiii care au cântat, ca niciodată imnul național și nu au obosit, cu glasurile lor cristaline, să încurajeje naționala României care, iată, printr-o acțiune individuală a lui Mitriță, singurul jucător care știe să dribleze, înscrie. E 1-0 pentru România, urmează o bară tot pentru noi, dar meciul mai avea și prelungiri.

În  minutul doi al prelungirilor norvegienii marcheză printr-o lovitură cu capul, la o acțiune cursivă de atac. E 1-1 și, ca și alte dăți, mai mor niște speranțe. Comentatorul spune că trebuie să învingem Spania la București pentru a ne califica, dar vorbele zboară ca un banc fără poantă.

L. Prahoveanu, AMPress