• Home
  • Știri
  • România oferă motorină, benzină și păcură pentru Republica Moldova, din rezerva de stat

România oferă motorină, benzină și păcură pentru Republica Moldova, din rezerva de stat

dan carbunaru

România va acorda ajutoare umanitare de urgenţă în sprijinul Republicii Moldova, al Ucrainei, dar şi al refugiaţilor ucraineni aflaţi în România, potrivit hotărârilor de guvern adoptate miercuri.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a anunțat că pentru Republica Moldova, România va acorda ajutor umanitar de urgenţă cu titlu gratuit pentru a asigura buna funcţionare a sistemului energetic.

În acest sens, a fost aprobată prin hotărâre de guvern scoaterea din Rezerva de Stat a circa 130.000 de litri de motorină, 113.000 litri de benzină şi alte 5 milioane de litri de păcură, în valoare de aproximativ 19 milioane de lei.

„Este un ajutor care va consolida, va creşte securitatea energetică a Republicii Moldova şi este răspunsul concret pe care România îl dă solicitării adresate prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în România”, a declarat Cărbunaru, potrivit b1tv.ro.

În Ucraina se vor trimite produse alimentare, paturi, saltele, pături, perne, carburant din stocurile constituite ca rezerve de stat în valoare de aproape 10 milioane de lei fără TVA, pentru a veni în sprijinul populaţiei puternic afectate de agresiunea militară rusă.
Transportul va fi asigurat de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi pentru Probleme Speciale.

Parteneri