• Home
  • Prima
  • România, pe locul 2 în Europa și pe 6 în lume la decesele COVID-19 raportate marți

România, pe locul 2 în Europa și pe 6 în lume la decesele COVID-19 raportate marți

covid deces 1 1

România a ajuns pe locul doi în Europa și pe 6 în lume, la decesele COVID-19, raportate marți, după cum informează Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea anti-COVID.
Decesele pacienților din România, raportate marți de către Grupul de Comunicare Strategică reprezintă 5% dintre decesele asociate COVID-19 raportate în întreaga lume.

Bilanțul trist a fost anunțat de către CNCAV ce încearcă să tragă un semnal de alarmă asupra situației din țară. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinare anti-COVID din România trage un semnal de alarmă și îndeamnă, în continuare, populația să se vaccineze împotriva infecției cu SARS-CoV-2.

„Suntem pe locul 6 în lume și pe 2 în Europa la decese COVID-19 în ultimele 24 de ore (…) Din totalul deceselor raportate astăzi în lume, decesele din România reprezintă 5%. Din totalul deceselor raportate astăzi în Europa, decesele din România reprezintă 11.5%”, transmite CNCAV, potrivit b1tv.ro.

CNCAV mai precizează faptul că decesele din raportate în cursul zilei de marți, reprezintă „de 2,65 de ori mai multe decese decât media europeană” și „de 6.34 de ori mai multe decese decât media în lume”.
Totodată, autoritățile au precizat că în spitalele din România sunt internate peste 10.000 de persoane, diagnosticate cu COVID-19, iar aproape 300 dintre ei sunt minori.

Parteneri