• Home
  • Știri
  • România protestează față de încălcarea spațiului său aerian

România protestează față de încălcarea spațiului său aerian

drona

Ministerul Afacerilor Externe l-a convocat, sâmbătă, pe însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Federației Ruse la București. Secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota a transmis protestul părții române față de violarea spațiului aerian al României ca urmare a identificării, în apropierea frontierei cu Ucraina, a unor fragmente de dronă similare cu cele folosite de forțele ruse în cadrul agresiunii împotriva Ucrainei.

„Din dispoziția ministrului Afacerilor Externe, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Federației Ruse la București a fost convocat de urgență sâmbătă, 9 septembrie, la Ministerul Afacerilor Externe, la nivel de secretar de stat. Secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota a transmis protestul părții române față de violarea spațiului aerian al României ca urmare a identificării pe teritoriul țării noastre, în proximitatea frontierei cu Ucraina, a unor fragmente de dronă, similare cu cele utilizate de forțele ruse în cadrul agresiunii împotriva Ucrainei.

Totodată, oficialul român a condamnat atacurile sistematice, nejustificate și brutale ale forțelor ruse împotriva populației și infrastructurii civile ucrainene, inclusiv a celei de pe Dunăre, din apropierea frontierei cu România, acestea generând riscuri de securitate pentru cetățenii români din zona de proximitate. Secretarul de stat Iulian Fota a solicitat ferm părții ruse să înceteze acțiunile la adresa populației și a infrastructurii ucrainene, inclusiv a celor care ar amenința în orice fel siguranța și securitatea cetățenilor români din regiune”, arată un comunicat de presă, potrivit digi24.ro.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că militarii au găsit sâmbătă, la aproximativ 2.5 kilometri sud-est de localitatea tulceană Plauru, fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă.

Parteneri