• Home
  • Prima
  • România trimite pompieri în Grecia. ”Suntem pregatiti. Plecăm108, vrem să ne intoarcem 108”

România trimite pompieri în Grecia. ”Suntem pregatiti. Plecăm108, vrem să ne intoarcem 108”

pompieri 1

În premieră, România trimite pompieri în Grecia, să lupte cu incendiile, după ce guvernul de la Atena a cerut ajutorul celorlalte state europene. Misiunea este prevăzută pentru zece zile, dar ar putea fi prelungită dacă grecii vor cere asta, a declarat, vineri, Raed Arafat.

„Sunt 11 ofițeri care pleacă. Avem 108 persoane care pleacă, sunt cu mașini de intervenție și de suport. Misiunea este prevăzută pentru zece zile cu posibilitatea de extindere dacă Grecia va cere asta. România intervine pentru prima dată pentru incendii de pădure în afara țării.

Comandantul misiunii a spus că au fost selectați cei mai buni pompieri români și că aceștia merg cu încredere: „Plecăm 108, vrem să ne întoarcem 108. Suntem pregătiți, vorbim de incendii de vegetație uscată, dar și de pădure.

Mă aștept la un popor disperat, la condiții grele de muncă, dar mă aștept să ne ducem misiunea la bun sfârșit.

Orice condiții meteo de vânt pot duce la propagare mai mare a incendiilor, dar vom lua toate măsurile ca să ne protejăm pe noi, dar și populația”, conform DIGI24.ro

În Grecia ard păduri care s-au lipit aproape de localități, punând în pericol bunuri și vieți omenești.  Canicula ajută focul să se propage iute prin vegetația pârjolită de soare. Ard livezi de măslini și sunt afectate zone turistice.

Parteneri