AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Romașcanu explică de ce Firea nu poate fi candidatul comun al coaliției pentru Primăria Capitalei: „Este pur și simplu aritmetică”

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a explicat că întârzierea desemnării candidatului la Primăria Capitalei de către coaliția de guvernare este firească având în vedere perioada lungă de timp în care partidele PSD și PNL au fost adversare.

„Ceea ce se întâmplă la PSD este un demers și un proces firesc pentru că suntem o alianță care s-a făcut nu foarte ușor. Este destul de complicat să armonizezi două partide care au fost adversari politici destul de cotondenți în ultima perioadă. După ce am reușit să construim această alianță sigur că a devenit în ochii publicului destul de întârziat procesul de a nominaliza un candidat la București.

Cred că vom fi în măsură să găsim varianta optimă pentru București, astfel încât pozele de acum ale sondajelor să nu mai fie de actualitate într-o săptămână”, a spus Romașcanu la postul B1TV.

El a explicat motivul pentru care Gabriela Firea nu poate fi candidatul comun al coaliției:

„Probabil că un pic de rezervă în declarațiile publice ar fi fost de dorit. Lucrurile sunt clare. Am fost de față când s-au prezentat sondajele la începutul săptămânii. Nici Gabriela Firea, nici Sebastian Burduja nu pot coaliza înspre candidatura proprie bazinul celuilalt partid. Sunt cifre! Am tot respectul pentru doamna Firea. A fost un primar mult mai bun decât este Nicușor Dan.

Dar noi vrem să mergem în acest demers să câștigăm. Chiar dacă ai 30% în orice socoteală pe care o faci pierzi nu este nicio cabală a partidului care nu te vrea undeva. Este pur și simplu aritmetică și dacă aritmetica nu îi va fi favorabilă sunt convins că va înțelege. Dacă noi nu vom fi în stare să ieșim cu un candidat comun atunci sigur dumneaei va fi candidatul PSD. Suntm în situația în care ne uităm foarte mult la cifre. Piața politică din București este extrem de complicată și s-a complicat prin venirea domnului Piedone”.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!