AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Romaşcanu: Predoiu are două HG pe masă, cu 15 septembrie şi cu 29 septembrie. Să decidă cu PNL

Purtătorul de cuvânt al PSD. Lucian Romaşcanu, a declarat marţi că ministrul de Interne, Cătălin Predoiu are două HG pe masă, cea cu 15 septembrie şi cea cu 29 septembrie, el precizând că acesta trebuie să decidă împreună cu PNL, care dintre aceste date le sunt convenabile.

”Din păcate, astăzi au fost încercări de a discuta iarăşi aceste date. PSD nu poate fi de acord cu transformarea săptămânală a calendarului electoral, pentru că nu suntem singurii care candidăm în aceste alegeri, deci lumea trebuie să aibă un calendar predictibil. În consecinţpă, pe această discuţie rămâne ca în cursul acestei spăptămâni, domnul Predoiu, ca ministru de Interne, are două HG pe masă, cea cu 15 septembrie şi cea cu 29 septembrie, să decidă, fiind ministru PNL, împreună cu PNL, care dintre aceste date le sunt convenabile, noi făcând această concesie către PNL, fiind în măsură să acceptăm şi data de 29 septembrie”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD, potrivit news.ro.

Senatorul PSD a fost întrebat ce se întâmplă dacă liberalii vor bloca această decizie.

”Eu cred că avem un partener care îşi respectă cuvântul dat. Nu putem, din cauză că unii s-ar putea să nu ajungă în turul doi, să modificăm data alegerilor în funcţie de aceste dorinţe. Suintem în situaţia în care, în martie, s-a cerut un calendar pentru tot anul. Am venit cu el. Acum decizia e la ministrul de Interne. Încă cred că din perspectiva colegilor liberali obnoarea e destul de importantă şi se vor ţine de ceea ce au spus”, a arătat Romaşcanu.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!