• Home
  • Prima
  • Romprest acceptă să asigure serviciile de salubritate din Sectorul 1 la jumătatea prețului cerut la începutul anului

Romprest acceptă să asigure serviciile de salubritate din Sectorul 1 la jumătatea prețului cerut la începutul anului

tudorache si clotilde

Romprest a acceptat, într-o minută încheiată miercuri cu Primăria Sectorului 1, să asigure serviciile de salubritate din Sectorul 1 la jumătatea prețului solicitat la începutul anului, adică la un tarif de 10-12 milioane de lei pe lună, față de 20 de milioane de lei, cât a cerut inițial, potrivit documentului consultat de G4Media.ro.

Până la sfârșitul săptămânii va fi încheiat un protocol între companie și autoritatea locală, care stabilește condițiile de prestare a serviciului de salubritate în Sectorul 1 în acest an. Contractul pe care îl are primăria cu Romprest nu va fi modificat.

Potrivit unor documente obținute de Economedia.ro, Romprest a înaintat primăriei la începutul anului o estimare de buget de 240 de milioane de lei, pentru servicii de curățare a străzilor, colectare și depozitare a deșeurilor și deszăpezire, ceea ce reprezenta un tarif de 20 de milioane de lei pe lună.

În minuta semnată miercuri, primăria a propus un tarif de 10,5 milioane de lei, iar Romprest solicită 12,5 milioane de lei. Tariful exact va fi prevăzut într-un protocol care va fi încheiat până la finalul acestei săptămâni.

În plus, primăria se angajează să facă o plată uno ictu de 13,5 milioane de lei, iar compania solicită ca aceasta să fie de cel puțin 15 milioane de lei.

Pare că, asumându-şi toate riscurile, primărița a căştigat, în numele cătățenilor. Cunoscători în domeniu spun că nici firma n-a pierdut decât o parte din profitul necuvenit.

Parteneri