Rovana Plumb și-a primit de la PSD cei 800 000 lei dați pentru campanie. Alți pesediști se simt discriminați

 

Rovana Plumb a confirmat pentru Europa Liberă că a primit de la PSD cei 800.000 de lei, contribuția sa la campania de la europarlamentare. Situația nu este însă valabilă și pentru restul candidaților, existând informații că partidul le cere acestora să aștepte până după alegerile prezidențiale.

Potrivit unor surse din conducerea PSD, s-a considerat că Rovana Plumb reprezintă un caz special după ce aceasta a pierdut fotoliul de comisar din cauza faptului că nu a putut să explice de unde va returna cei 800.000 de lei pe care îi împrumutase în campanie, dar și din cauza faptului că asupra ei au început verificări din partea Agenției Naționale de Integritate.

Distribuie prietenilor

Rămâne în continuare neclar în ce condiții a împrumutat suma considerabilă de bani. Informațiile disparate oferite de Plumb au arătat că ar fi vorba despre o anume Elena Loghin, persoană despre care liderul grupului de europarlamentari ai PSD a refuzat să dea orice detaliu.

Cu un an mai devreme, aceeași Rovana Plumb arăta, tot într-o declarație de avere, că s-ar fi împrumutat de peste 60.000 de lei tot de la o persoană fizică. În acest caz era vorba despre un om de afaceri, proprietar de hoteluri în Dâmbovița, filiala aflată sub controlul familiei Plumb. Presa a descoperit că Ion Neculaescu, afaceristul în cauză, are doi fii, care au fost angajați de Rovana Plumb în cabinetele de ministru pe care le-a condus și ulterior a făcut parte din cancelaria Vioricăi Dăncilă.

În partid, s-a discutat inclusiv varianta ca Rovana Plumb să fie nominalizată din nou pentru funcția de comisar european după ce și-a rezolvat problemele cu banii de la europarlamentare. Situația politică nu este una care să îi dea speranțe Rovanei Plumb, după ce președintele Klaus Iohannis a spus ferm că nu va susține un comisar european propus de actualul Guvern demis, scrie Europa liberă.ro

Plumb rămâne unul dintre greii din PSD cu multe ”neclarități” financiare în activitatea sa politică.