AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Rușii încearcă să dea vina pe Occident pentru masacrul comis de ISIS. FSB: SUA, Regatul Unit şi Ucraina sunt în spatele atacului

Directorul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB, fostul KGB), Aleksandr Bortnikov, a declarat marţi că SUA, Regatul Unit şi Ucraina se află în spatele atacului de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova.

Aleksandr Bortnikov a acuzat serviciile secrete ucrainene şi occidentale că au înlesnit atentatul, soldat cu 139 de morţi şi revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic.

„Credem că acţiunea a fost pregătită atât de islamiştii radicali înşişi, cât şi, bineînţeles, facilitată de serviciile speciale occidentale, şi că serviciile speciale ucrainene înseşi sunt implicate direct”, a declarat Bortnikov, citat de agenţia de presă RIA Novosti, potrivit Agerpres, după cum notează digi24.ro.

Totodată, Bortnikov a mai declarat că presupuşii autori ai atentatului urmau să fie primiţi „ca nişte eroi” în Ucraina.

„Cel care a comandat (atentatul – n.r.) nu a fost încă identificat”, a susţinut el.

Și Nikolai Patrușev, șeful consiliului de securitate al Rusiei, unul dintre acoliții lui Vladimir Putin, a dat vina pe Ucraina pentru atacul terorist.

Ucraina a negat acuzaţiile privind implicarea sa în atac, în timp ce ţările occidentale au declarat că, potrivit informaţiilor de care dispun, ISIS-K, filiala afgană a grupării Stat Islamic, a fost responsabilă de atacul de lângă Moscova.

 

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!