S-a stabilit data alegerilor prezidențiale

Guvernul a decis data alegerilor prezidențiale. Astfel, în data de 10 noiembrie, românii sunt chemați la primul tur al alegerilor prezidențiale. Un al doilea tur de scrutin ar putea fi în data de 24 noiembrie.

La prezidențialele din acest an, alegătorii din străinătate vor putea vota prin corespondență.

Cei care doresc să se prezinte la secție vor putea să o facă pe parcursul a trei zile.
Autoritatea Electorală Permanentă pune la dispoziția alegătorilor o platformă online de pre-înregistrare, pentru a ști câți români vor vota în străinătate: votstrainatate.ro.

Distribuie prietenilor

„Vom stabili prin hotărâre de Guvern data de 10 noiembrie 2019 zi a alegerilor pentru preşedintele României, potrivit responsabilităţilor Guvernului privind organizarea în condiţii cât mai bune a scrutinului electoral şi asigurarea dreptului de vot al cetăţenilor. Ulterior vom adopta întreg pachetul de reglementări privind organizarea şi desfăşurarea scrutinului pentru alegerea preşedintelui României, în conformitate cu modificările făcute în Parlament legislaţiei electorale şi anume: votarea pe mai multe zile în secţiile din străinătate, posiblitatea prelungirii votului după ora 21,00 şi implementarea votului prin corespondenţă”, a declarat prim-ministrul, în deschiderea reuniunii Executivului, potrivit stiri.tvr.ro.