Atenție, fetelor, cu cine faceți amor! Șantaj cu imagini compromițătoare

Două studente din Iași au trecut prin clipe de coșmar. Una dintre fete a fost șantajată cu imagini deocheate cu ea, pentru o sumă de bani, iar alta a găsit bilete de amenințare la ușă.
Cele două studente au cerut, până la urmă, ajutorul Poliției, iar în câteva ore de la depunerea plângerilor, oamenii legii au reușit să îi prindă pe autori.

Una dintre ele, în vârstă de 21 de ani, a povestit că a plătit sume importante de bani unui tânăr pentru ca acesta să nu facă publice imagini compromițătoare cu ea.

După ce a povestit prin ce a trecut, polițiștii au organizat un flagrant. Ultima dată când a fost contactată de individ, acesta i-a cerut 500 de lei. Pe data de 28 ianuarie, fata, îndrumată de polițiști, i-a trimis bărbatului banii printr-o firmă de curierat. În momentul în care acesta a mers să-i ridice, a fost încătușat.

Distribuie prietenilor

„ Polițiștii din cadrul Biroului pentru Centrul Universitar Iași au organizat o acțiune de prindere în flagrant delict a unui tânăr, de 21 de ani, din orașul Hârlău, care ar fi urmat să încaseze 500 de lei de la o tânără, de 21 de ani, din comuna Balș.

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, începând cu luna decembrie 2018,  el ar fi constrâns-o pe tânăra de 21 de ani să îi ofere bani și ar fi primit de la aceasta aproximativ 15.000 de lei”. O altă studentă a fost șantajată de un vecin. Fata stătea în gazdă.

Și ea a cerut ajutorul polițiștilor. Aceasta le-a povestit oamenilor legii că locuiește împreună cu fratele ei într-o garsonieră. Le-a mai spus că a găsit trei bilete în ușă, bilete în care erau trecute mesaje de amenințare, că dacă nu plătește, bărbatul, deja identificat de poliție, în vârstă de 45 de ani, va face publice imagini compromițătoare cu ea, transmite a1.ro

Surse din poliție spun că astfel de cazuri  s-au înmulțit, unii bărbați găsind rentabilă profesia de a agăța fete, cu care ajung să aibă relații intime, le filmează fără ca ele să știe, iar imaginile cu cât sunt mai sexi, sumele cerute devin și mai mari. Afacerea rentează fiindcă multe din victime nu au curaj să spună și devin sclave ale amorezului care le cere bani, bunuri sau ajung să le livreze și altora sub amenințarea că postează pozele. Atenție cu cine aveți relații, fiindcă unii sunt ”îndrăgostiți profesioniști” și puteți deveni victime ale șantajului care nu se oprește niciodată.

Mădălina Stoica, AMPress