Sărbători atomice? Coreea de Nord și iminența  războiului nuclear

 

Coreea de Nord a luat cunoștință de această ”blocadă completă” impusă de americani și este convinsă că SUA se teme de forța sa nucleară. Din acest motiv ia în calcul acest ”act de război”, iar ministrul său de externe arată că pacea mondială se clatină.

Într-o declaraţie citată de agenţia oficială de presă KCNA, ministrul de externe al Coreei de Nord a susţinut că Statele Unite au fost înspăimântate de forţa nucleară a Phenianului, fiind din ce în ce mai înverşunate în „a impune cele mai dure sancţiuni şi presiuni asupra ţării noastre”.

Distribuie prietenilor

Noua rezoluţie este echivalentă cu o blocadă economică completă a Coreei de Nord, a spus ministrul.

„Definim această rezoluţie drept o încălcare gravă a suveranităţii Republicii noastre, ca un act de război care încalcă pacea şi stabilitatea peninsulei coreene şi a regiunii”, a mai spus el, transmite mediafax.ro.
Pe de altă parte, liderul suprem coreean apare în toată presa țării lui înconjurat de generali, admirându-și rachetele care pot ”da o lecție lui Trump”. Blocada economică severă pare a pune la grea încercare ”iubirea necondiționată” cu care este înconjurat cel care-i considerat, într-o lume modernă totuși, Zeu. Observatorii consideră că, pe acest fond, Coreea de Nord poate face gesturi nesăbuite.
D. Dumitru, AMPress