• Home
  • Știri
  • Șase copii intoxicați cu antibiotic pentru TBC. Cine le-a dat 30 de pastile într-o zi!

Șase copii intoxicați cu antibiotic pentru TBC. Cine le-a dat 30 de pastile într-o zi!

ambulante

Șase copii din comuna călărășeană Dragalina au fost transportați de urgență la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, după ce s-au intoxicat cu antibiotic pentru TBC. Surse din Poliție afirmă că cei șase, cu vârste cuprinse între 3 și 16 ani, au primit supradoză de antibiotic, notează adevarul.ro.

Familia cu 8 copii locuiește în comuna Dragalina. Tatăl și sora acestuia au fost diagnosticați cu TBC, motiv pentru care toți membrii familiei, inclusiv copiii, au primit antibiotic preventiv. Se pare însă că bărbatul nu a înțeles că trebuie să le dea câte o tabletă de 3 ori pe zi. Bărbatul a crezut că trebuie să le dea 30 de pastile!

Conform primelor informații, copiii au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor specializate de la ISU Călărași și s-a decis transferul acestora la București. Când a văzut că 6 din cei 8 copii au început să se simtă rău, părintele a sunat la 112 și a alertat autoritățile.

Deocamdată, polițiștii nu au deschis o anchetă în acest caz, însă tatăl copiilor va fi chemat la audieri pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul nefericit.

La fața locului a fost o mobilizare impresionantă de forțe. Conform primarului localității Dragalina, Gabriel Stanciu, pentru salvarea copiilor au intervenit zeci de echipaje, dar și trei elicoptere SMURD.

Conform edilului, copiii au fost stabilizați, dar se află în stare gravă. Și primarul a confirmat varianta conform căreia părinții nu au înțeles cum trebuie să le administreze antibioticul copiilor, motiv pentru care le-au dat să înghită între 15 și 30 de comprimate de fiecare.

Parteneri