• Home
  • Prima
  • Șase ore pe masa de operație, bărbatul atacat de urs

Șase ore pe masa de operație, bărbatul atacat de urs

spital operatie 1

O echipă chirurgicală de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, formată din medici de mai multe specialităţi, a efectuat, vineri, o intervenţie complexă pentru salvarea vieţii bărbatului de 54 ani care a fost atacat de urs, în cursul dimineţii, în apropierea unei stâne din satul Vidacut, comuna Săcel.

Potrivit informaţiilor furnizate într-o conferinţă de presă de medicul specialist de chirurgie toracică Adrian Dobrică, cel care a intrat primul în operaţie pentru salvarea bărbatului, acesta este printre cele mai grave cazuri pe care le-a întâlnit, pacientul fiind supus unei intervenţii complexe de reconstrucţie a peretului toracic. Bărbatul avea leziuni deosebit de grave: „ruptură de perete toracic anterior cu interesarea coastelor, a diafragmei, a părţilor moi şi o leziune complexă de ruptură toracică superioară prin care era deschis şi mediastinul şi pleura, a fost atins şi vârful plămânului stâng şi fracturi costale multiple”.

Operaţia a fost continuată de un medic neurolog şi unul de chirurgie plastică, întrucât pacientul „prezenta o plagă complexă cu fractură craniană, cu lipsă de substanţă moale, cu plagă scalpată la nivelul craniului”. La finalul intervenţiei, o echipă formată dintr-un chirurg maxilo-facial şi un medic specialist ORL „a reconstruit mandibula şi restul feţei şi a gâtului”.

Dr. Adrian Dobrică a apreciat că a fost „ca la Formula 1, când se schimbă roţile în fracţiuni de secundă”, transmite Agerpres

Parteneri