Scaunul de birou: află AICI cum să scapi de durerile de spate
Statul pe un scaun de birou pentru perioade îndelungate de timp poate provoca, cu siguranță, dureri de spate lombare sau poate agrava o afecțiune deja existentă. Motivul principal în spatele acestei probleme este timpul îndelungat de stat pe un scaun sau, în general, este vorba de o postură deficitară ce crește presiunea pe umeri, brațe și picioare și, în special, poate adăuga greutate pe discurile coloanei vertebrale.
Când stai pe un scaun pentru o perioadă lungă de timp, tendința naturală pentru majoritatea oamenilor este de a se cocoșa sau de a „aluneca” pe scaun, iar această postură poate întinde ligamentele spinale și poate pune presiune pe discurile și structurile înconjurătoare ale coloanei vertebrale. În timp, poziția incorectă de șezut poate deteriora structurile acesteia și poate contribui sau agrava durerile de spate. Află ce ți se potrivește și care este cel mai popular scaun de birou dacă intri pe link și descoperi gama variată de stiluri și modele!
Îndrumări pentru poziția corectă pe un scaun de birou
Un scaun de birou ergonomic este un instrument care, atunci când este utilizat corect, te poate ajuta să-ți mențină o postură bună în timpul șederii. Cu toate acestea, simpla deținere a unui astfel de articol nu este suficientă – este, de asemenea, necesar să îl reglezi la proporțiile corpului tău, pentru a îmbunătăți confortul și a reduce afectarea coloanei vertebrale.
Primul pas în aranjarea unui scaun este stabilirea înălțimii dorite a biroului sau a stației de lucru. Această decizie este determinată, în primul rând, de tipul de muncă pe care îl efectuezi și de înălțimea persoanei care folosește scaunul.
Înălțimea biroului sau a stației de lucru poate varia foarte mult și va necesita o poziționare diferită a scaunului clasic sau al unui model ergonomic.
În primul rând, așează-te confortabil, cât mai aproape de birou, astfel încât brațele superioare să fie paralele cu coloana vertebrală. Pune mâinile pe suprafața de lucru (de exemplu desktop, tastatura computerului). Dacă nu se formează un unghi de 90 de grade la coate, ajustează înălțimea scaunului de birou fie în sus, fie în jos.
Partea de jos a spatelui este necesar să fie sprijinită pe spătarul scaunului și ar trebui să existe o pernă, care să păstreze coloana arcuită, astfel încât să nu tinzi să te cocoșezi pe scaun, în timp ce lucrezi. Încordarea inutilă a spatelui este determinată de această arcuire necesară, așadar, reglează-ți scaunul încât să existe o susținere pe partea lombară.
Poziția monitorului trebuie să fie orientată direct la nivelul ochilor tăi, ca tu să nu fii nevoit să te apleci sau să faci alte mișcări pentru a vedea ecranul. În cazul în care lucrezi de pe un laptop, folosește un suport de birou, care să ridice ecranul la nivelul privirii tale. Coloana vertebrală din zona cervicală îți va mulțumi pentru asta!
Reglează mânerele scaunului de birou, astfel încât să ridice ușor brațele și să susțină acel unghi de 90 de grade. Folosirea acestor accesorii este importantă pentru a elimina o parte din încordare pe zonele superioare ale coloanei vertebrale și ale umerilor și ar trebui să-ți îmbunătățească postura.
Acestea fiind spuse, iată cele mai importante sfaturi pe care trebuie să le ai în minte atunci când lucrezi la birou pentru un timp îndelungat. Cu scaunul potrivit, vei reuși să ai o postură perfectă și spatele tău nu va fi afectat de dureri!
Sursa foto: shutterstock.com