AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Schimbarea anvelopelor de iarnă – aspecte de luat în considerare

Venirea sezonului rece poate fi o adevărată problemă în cazul în care nu te-ai pregătit din timp, iar unul din bunurile tale care are nevoie de cât mai multă atenție este chiar automobilul tău. Pentru a trece cu bine iarna, trebuie să achiziționezi anvelope de iarnă, acestea fiind absolut necesare în condiții de zăpadă, polei, ceață, fiind create special pentru toate tipurile de drum și oferă o aderență cât mai bună.

Iată care factori trebuie luați în considerare pentru a cumpăra anvelope noi

Fiecare automobil are dimensiunile sale, fiecare jantă, de asemenea, necesită diferite dimensiuni de anvelopă, iar factorii externi precum zona în care locuiești și tipul de drum pe care îl parcurgi trebuie luați în considerare. Odată ce ți-ai făcut o idee despre ce îți dorești pentru mașina ta, poți să vezi aici anvelope de iarnă, pe site-ul celor de la anvelope-oferte.ro.

  1.  Clima

Anvelopele de iarnă se recomandă a fi puse în utilizare la temperaturi de sub +7 grade Celsius, acestea fiind mai eficiente decât cele de vară pentru temperaturi mici. Proprietățile lor se mențin chiar și la cele mai mici temperaturi, deoarece sunt confecționate din materiale speciale care nu se dilată sau se strâng la frig, oferind cât mai multă protecție pentru șofer. Dacă conduci de obicei pe drumuri noroioase,  înzăpezite sau ești fan Off-Road, se recomandă achiziționarea anvelopelor inscripționate cu M+S (Mud and Snow), făcute special pentru a oferi aderență la drumuri de acest tip.

  1. Dimensiunile

Pentru fiecare tip de autoturism se recomandă dimensiuni diferite pentru anvelopele sale. În cazul în care dorești să achiziționezi anvelope de mărimi mai mari, trebuie să ai în vedere faptul că acestea pot îngreuna șofatul și pot crește consumul de combustibil, fiind mai mari și mai grele decât cele recomandate de către producătorul mașinii. De asemenea, dacă te simți pierdut văzând atât de multe dimensiuni pe site, acestea sunt categorisite după lățime, înălțime și radius, sau diametrul interior al anvelopei. Așadar, pentru o anvelopă de dimensiunea 225/45 R17, 225 reprezintă înălțimea, în milimetri, 45 reprezintă balonajul anvelopei, adică cât la sută din lățimea acesteia este ocupată de el, iar 17 este diametrul jantei, exprimat în inch.

  1. Nevoile tale

Fiind în era tehnologiei, s-au inventat și anvelope all season, pentru ca tu să fii cât mai relaxat și scutit de vizitele la vulcanizare atât vara, cât și iarna. Anvelopele all season sunt concepute pentru a fi eficiente atât la temperaturi mici, cât și vara. Totuși, trebuie să iei în considerare că acest tip de anvelope nu pot excela atunci când sunt utilizate la temperaturi extreme sau în condiții meteo periculoase, fiind recomandată și cumpărarea unui set de anvelope destinate iernii. Stilul tău de condus este, de asemenea, un factor decisiv, dacă ești un șofer mai sportiv și ai nevoie de aderență atunci când virezi, vei fi nevoit să optezi pentru un tip de anvelope mai scumpe decât cele normale, iar dacă ești genul de persoană care nu face multe drumuri în afara localității, te poți limita la un set de anvelope standard.

Așadar, fiecare mașină, anotimp și șofer necesită un tip de anvelopă propriu, iar în această iarnă, achiziționează acum un nou set de anvelope pentru a te porni în siguranță la drum.

Sursă foto: Unsplash.com

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!