Scrisoare valabilă mereu: Ioan Gyuri Pascu, ”român spurcat cu sânge de ungur”, către ”românul verde” Tudor Gheorghe

Ioan Gyuri Pascu, actor, cantautor și profesor de limba română i-a transmis, în precedenta campanie electorală, o scrisoare prin rețelele de socializate, colegului său mai vârstnic de scenă, Tudor Gheorghe, cunoscut ca apropiat al lui Ion Iliescu și, mai apoi, al lui Victor Ponta. Pascu este născut într-o familie mixtă, ca alte 500 000 de familii din România, tatăl fiind român din Oltenia, iar mama de etnie maghiară, din Transilvania. Iată scrisoarea mereu actuală prin mesajul său, în condițiile în care, din nou, campania electorală ridică pe scenă un subiect tratat cel mai adesea partizat:

„Scrisoare catre „Bardul Neamului Romanesc”

Ma adresez „bardului neamului romanesc”, cunoscut sub numele de Tudor Gheorghe.

Distribuie prietenilor

Ma numesc Ioan Gyuri Pascu si sunt cetatean roman crestin-ortodox, nascut din sange de roman spurcat cu sange de ungur, de slovac si de polonez, in 1961, in Agnita, fix in mijlocul Romaniei Mari.

N-am fost si nu voi fi membru al vreunui partid, poate doar daca s-ar infiinta un partid al IUBIRII, LUMINII si ADEVARULUI.

N-am participat la nicio campanie electorala si nu voi spune romanilor cu cine sa voteze sau sa nu voteze. E fix treaba lor. Oricum, in acesti 25 de ani de „libertate” am fost „guvernati” de niste indivizi lipsiti de cel mai elementar bun simt, care si-au facut nevoile, ca sa ma exprim elegant, pe alegatorii lor.

Sunt si eu posesor de voce, nea Tudore. Poate nu asa grozava ca a matale sau, daca ma gandesc putin, poate ca da.

In calitate de fost strungar, profesor de limba romana (nasol pentru o corcitura, nu?), de autor a sase carti si a 12 albume de muzica originala cu textele aferente, de interpret al unor rolisoare in niste filme premiate international, imi voi permite ca, in numele tuturor celor nascuti pe acest pamant din familii mixte sau de alte nationalitati, sa cer iertare domniei tale ca nu suntem rumani atat de verzi si de vii ca domnia ta!

P.S. grija la colegii din Filarmonicile cu care umbli prin tara, pe banii nu stiu cui. Verifica-i daca sunt toti rumani vii.

Initial voiam sa-mi pun un deget pe obraz, da’ mi-am amintit ca bunica (pardon – jumate slovaca, jumate poloneza), m-a invatat sa cer iertare chiar daca nu socot ca am gresit!”.

Scrisoarea poate fi recitită pe blogul lui Ioan Gyuri Pascu.

AMPress