Se deschide Transfăgărășanul, între Bâlea Lac și Bâlea Cascadă

Compania de Drumuri anunță că a decis deschiderea Transfăgărășanului în data de 29 iulie, cu două zile mai devreme decât ziua stabilită anterior. Șoseaua a fost deszăpezită, dar zăpada are pe margine o înălțime foarte mare.

CNAIR anunță că deschide Transfăgărășanul pe 29 iunie, la ora 8.00, pe porțiunea care a fost închisă circulației publice, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), pentru toate categoriile de autovehicule.

Autoritățile fac apel la conducătorii auto „să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile de trafic, mai ales având în vedere instabilitatea atmosferică ce duce la apariția de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea.

Distribuie prietenilor

De asemenea, CNAIR  atenționează pe cei ce tranzitează acest sector de drum că în ultima perioadă este semnalată prezența urșilor în apropierea părții carosabile și îi sfătuim să nu se apropie de animale, să nu le hrănească și să informeze imediat autoritățile de prezența acestora.”

Totodată, autoritățile avertizează că parcările private de la Bâlea Lac nu au fost deszăpezite de administratorii acestora, astfel că locurile de parcare sunt puține.