Sebastian Ghiţă a primit azil politic în Serbia. Fostul deputat cere judecarea în libertate a procurorilor

Fostul deputat de Prahova Sebastian Ghiță a anunțat, joi seară, în emisiuni ale unor posturi de televiziune naționale, că a primit azil politic în Serbia și că autoritățile judiciare din statul vecin României au audiat în această privință mai multe persoane din țara noastră, scrie Ziarul  Prahova.

Ghiță a afirmat că judecătorii sârbi s-au îngrozit la aflarea situațiilor de la Direcția Națională Anticorupție Ploiești, făcând referire la Lucian Onea și Mircea Negulescu “Portocală”. “Am avut o strângere de inimă când am văzut că s-a cerut arestarea lui Onea și a lui Negulescu. Orice om trebuie să ajungă, dacă greșește, în fața unui judecător, dar nu cred că arestarea preventivă trebuie să fie o cutumă”, a mai precizat fostul deputat de Prahova.

De altfel, Sebastian Ghiță a mai menționat că este greu de înțeles cum dosarele durează chiar și cinci ani și nu se descoperă nicio probă care să incrimineze pe nimeni și, totuși, este menținut mandatul de arestare, așa cum se întâmplă în situația sa.

Distribuie prietenilor

Procurorii prahoveni pentru care Ghiţă cere clemenţă sunt, culmea, cei care i-au cerut condamnarea şi din cauza cărora a părăsit ţara. Fostul deputat are la Ploieşti doi copii minori aflaţi în îngrijirea soţiei şi a bunicului lor de mamă.

Aurelia Apostol, AMPress