AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Șeful Casei de Pensii, despre restituirea CASS: Începând cu 1 martie, pensionarii deja vor primi prima tranșă

Pensionarii vor primi, începând cu 1 martie, prima tranșă de Contribuții de Asigurări Sociale de Sănătate, a anunțat președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, luni, pe B1 TV.

Oficialul spune că instituția a fost nevoită să aștepte publicarea noului act normativ pentru reglementarea restituirii CASS, având în vedere o hotărâre a Curții Constituționale din finalul anului trecut. Între timp, noua ordonanță a fost publicată în Monitorul Oficial.

„Noi deja o parte din această Contribuție de Asigurări Sociale de Sănătate am restituit-o și în luna trecută, în luna februarie, vorbim de contribuția de sănătate pe luna ianuarie și cele patru zile din luna decembrie (…). Noi acum am așteptat noul act normativ care să reglementeze restituirea contribuției de sănătate și pentru perioada anterioară publicării în Monitorul Oficial a acestei hotărâri a Curții Constituționale (din 28 decembrie, n.r.), respectiv pe anul 2022, pe cele 12 luni”, a declarat Daniel Baciu, potrivit b1tv.ro.

„Acest lucru s-a întâmplat. Pe 17 februarie am avut deja actul normativ publicat în Monitorul Oficial. Este vorba despre Ordonanța 4/2023, care reglementează foarte clar modalitatea de restituire a acestei Contribuții de Asigurări Sociale de Sănătate, astfel încât, începând cu 1 martie, chiar cu 1 martie, adică peste două zile, pensionarii deja vor primi prima tranșă de aceste Contribuții de Asigurări Sociale de Sănătate, pentru că actul normativ prevede că această restituire să se facă exact la modul cum s-a reținut, lunar, în 12 luni, astfel încât prima tranșă va fi în luna martie”, a adăugat președintele Casei Naționale de Pensii.

El a precizat că procesul de restituire se va încheia în martie 2024: „Deci în perioada martie 2023 – februarie 2024, inclusiv, se va încheia acest proces de restituire a acestei Contribuții de Asigurări Sociale de Sănătate”.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!