• Home
  • Știri
  • Șeful DSU, după cutremur: Nu au fost înregistrate pagube. Nu am dat mesaje RO-ALERT

Șeful DSU, după cutremur: Nu au fost înregistrate pagube. Nu am dat mesaje RO-ALERT

arafat 1 1

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat joi dimineață la Digi24 că pompierii verifică zonele vulnerabile la seism, în special Centrul Vechi din București. El a precizat că nu au fost înregistrate pagube.

„De la început de când s-a resimțit cutremurul colegii de la pompieri au intrat în procedură. Se verifică zonele vulnerabile, au intrat în acțiune o echipă de la pompieri București pentru verificarea Centrului Vechi. Nu s-au primit apeluri la 112 din informațiile pe care le am și nici nu s-au înregistrat efecte”, a declarat Raed Arafat.

Întrebat în legătură cu avertizările pe care unii oameni le-au primit pe telefon legat de cutremur, Arafat a precizat: „Noi nu am dat mesaje RO-ALERT. Când se dau mesaje RO-ALERT scrie clar că sunt RO-ALERT. Am înțeles că unele telefoane Android au aplicații care pot spune că se întâmplă ceva. Au mai fost discuții pe această temă. Cine spune că a primit mesaj RO-ALERT să arate poza. Noi nu am dat mesaje RO-ALERT, am verificat nu cumva vreun județ a dat vreun mesaj post cutremur, nu s-au dat”, a declarat Raed Arafat, potrivit digi24.ro.

Șeful DSU a enumerat cele mai importante reguli generale care trebuie urmate în caz de cutremur.

„Nu ieșiți din apartament pe casa scărilor, nu coborâți pe scări, adăpostiți-vă sub un obiect, sub o masă, grindă. Să știți care sunt zonele mai tari din casă și să stați acolo în timpul cutremurului. Fără panică și după ce trece cutremurul să nu dea toată lumea mesaje sau să dea telefoane imediat pentru că poate să-i blocheze pe cei care au nevoie de serviciile de urgență. Nu plecați cu mașinile pentru că puteți bloca serviciile de intervenție. Toți să avem în casă provizii măcar pentru 72 de ore, adică apă, medicamente, un radio pe baterie”, a explicat Arafat.

Parteneri