Senatul a adoptat proiectul de lege privind eliminarea a 102 taxe

Proiectul de lege prin care se are în vedere eliminarea a 102 de taxe a fost adoptat de Senat, după ce a trecut de Comisa de Buget a Parlamentului.

Proiectul a fost trecut de Senat în procedură de urgență, cu 89 de voturi pentru, o abținere și 17 voturi împotrivă, scrie realitatea.net
Senatul este prima cameră sesizată, camera decizională fiind Camera Deputaților.
Propunere a lui Liviu Dragnea, care prevede eliminarea a 102 de taxe, e dezbatută pe repede înainte zilele acestea. Actul normativ a fost depus acum o săptămână, iar azi ar urma să fie deja votată în plen.
Preşedintele PSD a spus, când a anunţat iniţierea propunerii legislative, că prin proiectul de lege cele 102 taxe nefiscale vor fi eliminate de la 1 ianuarie 2017.
Din rândul celor 102 taxe care vor fi eliminate fac parte timbrul de mediul pentru autovehicule, 33 de taxe consulare şi de cetăţenie, 20 de taxe de la Registrul Comerţului, taxele radio-TV, taxa suplimentară pentru eliminarea paşaportului, 22 de taxe pentru pierderea sau modificarea actelor, 13 taxe extrajudiciare de timbru şi taxele pentru permisele de pescuit recreativ/sportiv.
Secretarul de stat din Ministerul de Finanţe pe politică fiscală, Mariana Vizoli, a afirmat că o parte dintre taxele care se doresc a fi eliminate sunt deja eliminate, astfel că o parte dintre prevederi sunt redundante. De asemenea, aceasta a precizat că impactul calculat de Guvern este de 0,2% din PIB, nu de 0,07% din PIB aşa cum susţin iniţiatorii PSD.