Șerban Cionoff: „Bine dragă, îți mersi!”

Scoală-te, domnule M R P, să vezi ce nici cu gândul nu ai gândit pe când îţi scriai „Cântiecele ţigăneşti”!
Împăratul Iulian Rădulescu, el însuşi şi în mod personal!, a declarat că vrea să o ceară de nevastă pe Elena Udrea. Da, da, pe Elena Udrea. Ea însăşi şi în mod personal! Această împărătească declaraţiune urmând să devină faptă imediat ce se vor scurge cuvenitele zile de doliu pentru Regele Cioabă.
Este o chestiune de fair play elementar- aşa, ca între noi, bărbaţi ci faţă de ieşit în centru, cum ne pretindem că suntem!-, să nu insist asupra motivului care i-a pus pe jăratic tălpile şi inima domnului împărat, apropontul la bikinii doamnei care, vara asta, şi-a făcut din plajele litoralului masă de lucru ne –îngăduind o exagerat de pudibundă marjă de manevră . Dar nici nu cred că pot trece prea repede asupra a două afirmaţii cruciale rostite de către ilustrul personaj:
1.„O cer de la Blaga, cât o costa”. Sincer să fiu, nu prea văd ce drept anume ar avea dl Vasile Blaga să o scoaţă la mezat pe ilistrisssima nimfă a politichiei carpato-pontico-dâmbovieţene. Vorba aia: tată nu îi e, verişor primar nici pe atât. Şi atunci?…
Atunci şi, mai ales judecând despre relaţiile nu tocmai afectuoase dintre preşedintele PDL şi năzdrăvana sa subordonată-insubordonabilă, cred că mai nimerit era ca împăratul Iulian să meargă la preşedinte(la preşedintele PDL, dumneavoastră la cine vă gândeaţi?)şi să i-o spună pe-aia dreaptă: „Cât îmi dai să ţi-o iau pe Elena Udrea de pe cap?!”
2. „Sunt în stare să fac crimă cu Băsescu pentru Udrea.” Hooopa-hopa, Penelopa!!! Asta ne-ar mai lipsi, să avem un preşedinte în exerciţiu, răpus nu din raţiuni speciale într-o bătălie pe (ne) principii- a se citi: pe ciolanul,şi aşa cam jerpelit, de putere cu care se mai preumblă printre noi preşedintele demis prin referendum naţional-, ci pur şi simplu din motive de „Şi mă lăudam că eu/Îl caftesc pe Dumnezeu,/De s-o pune-n drumul meu!”
În cazul acesta, întrebarea mea este următoarea: chiar nu poate impetuosul amorez să aibă răbdare alea 68 de săptămâni pe care le mai are de stat Traian Băsescu la butoanele de comandă? După care, liber ca pasărea cerului poate împăratul Iulian să îi râdă în nas şi să îi recite din parodia lui Marin Sorescu, după ”Cânticele…” lui MRP: „Da’ acum am rămas bleg/Amărât şi plin de jeg,/Ca nărojii ăi mai mari:/Nici gagică, nici piştari”