Șerban Cionoff: CÂTEVA NEVINOVATE ÎNTREBĂRI ÎNTR-O MULT PREA URÂTĂ AFACERE

Nu îmi fac nici cea mai mică iluzie că DNA-ul, această ultra partizană entitate a totalitarismului băsist, va face cercetări corecte şi va stabili,fără părtinire, adevărul în această atât de urât mirositoare afacere care îi are ca protagonişti pe Mircea Băsescu şi pe unii membrii ai faimosului clan interlop al lui Bercea Mondial. Scriu şi susţin această gravă afirmaţie având în vedere, în primul rând, faptul că Mircea Băsescu nu este un fitecine. Nu!, el este fratele lui Traian Băsescu, Demisul Naţional, autorul dezastrului multilateral dezvoltat al României. Şi este lesne de imaginat ce ar însemna dacă , la capătul unor cercetări efectuate cu imparţialitate şi cu profesionalism, la nişte concluzii care ar putea avea devastatoare consecinţe pentru cel care, spre ruşinea noastră colectivă, mai exercită încă funcţia de Preşedinte al României. Dacă nu chiar ar putea constituia materia pentru o nouă suspendare a lui Traian Băsescu.
Bineînţeles că, mai ales în aceste circumstanţe, nu dau nici doi bani pe ţâfnosul comunicat emanat de la zvonacii oficializaţi din Dealul Cotrocenilor, aşa după cum nu mă aştept decât la o cascadă de lături împotriva oricui ar cuteza să pună la îndoială candoarea imaculată a dlui Mircea Băsescu şi a familiilor înrudite, venite, fireşte, din partea propagandiştilor năimţi de la nişte anume oficine.
Cum,însă, nu a agreez nici zelul justiţiarist al unora care se vâră în vorbă doar spre a-şi da cu presupusul – meserie de bază la noi, românii, alături de furat singuri căciula sau de omorât capra vecinului- aştept, cu calm şi detaşare, să văd cum vom evolua lucrurile. Mai corect spus: cum va cocoloşi, DNA-ul, şi afacerea asta, nu care cumva onoarea lui Traian Băsescu şi a „famigliei” sale să nu fie cumva lezate
Tocmai de aceea, îmi iau îngăduinţa să ridic două degete şi să pun şi eu, ca tot plătitorul de taxe şi impozite, câteva întrebări:
-1) Dece, dl Mircea Băsescu, dacă era atât de cinstit şi de curat la sufletul său, a pus botul la banii clanului Bercea şi, mai ales, de ce nu a anunţat ATUNCI DNA-ul?
– 2) Să zicem că, la data când s-a săvârşit afacerea, pe dl Mircea Băsescu l-a luat valul. Atunci, de ce nu a anunţat DNA-ul în acest răstimp şi a aşteptat să îl şantajeze , ba chiar să-l ameninţe ai lui Bercea Mondialu?
– 3) Să mai zicem şi că tot dl Mircea Băsescu, aidoma unui enorm număr de români, şi-a pierdut încrederea în justiţie. În acest caz, de ce nu s-a dus direct al frăţânele său, cel ultra-elogiat şi supra- felicitat de către mai multe feţe grele ale Bătrânului Continent şi din Ţara Marelui Licurici pentru vitejeasca-i luptă cu corupţia şi corupţii şi să îi spună acestuia verde-n faţă cum stau lucrurile?
– 4) În fine, dar nu şi în ultimul rând, în cazul în care nu ar fi vrut să îl deranjeze pe Zeus cu asemenea urâte trebşoare, de ce nu s-a dus dl Mircea Băsescu personal cu jalba-n proţap la Monica Macovei, ultra-reputata halterofilă naţională şi euro-comunitară a anticorupţiei rugând-o să îl izbăvească de negrele chinuri la care îl supun Bercea Mondial şi ai lui?
Până a primi- dacă voi primi?!- răspuns la aceste modeste şi netoate întrebări, îmi permit să vă atrag foarte serios atenţia asupra unui fapt de o mare gravitate pe care, deja, l-a semnalat, public redutabilul publicist Bogdan Chireac. Vă daţi, aşadar, seama, ce ecouri catastrofale pentru România şi pentru noi toţi, va avea un asemenea scandal în care să fie implicat (deocamdată doar cu numele) însuşi fratele Preşedintelui Român? Mai ales în climatul politic deosebit de tensionat generat de ascensiunea partidelor xenofobe în Parlamentul European, care partide, mai ales în Marea Britanie bat monedă tocmai pe intoleranţa faţă de români…
Bineînţeles, dacă, între timp, un „Cineva” (individual sau colectiv), nu va avea interesul să pună batista pe ţambal…