Șerban Cionoff: DEPUTAT ÎN FLAGRANT? NU, DNA–ul ÎN FLAGRANT!

serban-cionoff-150x1501Am citit şi m-am crucit! Cică marii făcători şi desfăcători de dreptate de la DNA ar fi ticluit- cu super inteligenţa lor nativă de talie galactică şi cu hiper profesionismul lor multilateral dezvoltat – un flagant pe adresa unui deputat. Care flagrat- ghinion de neşansă!- s-a fâsăit mai ceva decât gogoaşa coabitării pentru simplul motiv că făptuitorul, mai bine zis „cel pe cale de a deveni făptaşul”, le-a fugit de sub nas vigilenţilor procurori. Dar, staţi cuminţi, că asta e numai începtul!
Aşadar, fugindu-le obiectul muncii de sub nasurile lor şi aşa goflate nevoie mare de ifosele supremaţiei absolute, nici procurorii nu s-a dat bătuţi şi au apelat la cadre specializate.
Cadre specializate care- după numai o zi!- au pus mâna pe „el fugitivo” (eroul principal al serialului turnat în studiourile DNA) , l-au legat fedeleş şi l-au adus plocon procurorilor.
Urmează acum ca nişte comunicatori de profesie să mai folosească, încă o dată, clişeul de o stupiditate cel puţin egală cu aroganţa găunoasă a DNA-iştilor care şi de data asta au dat vrabia din mână pe cioara de pe gard:” X a fost prezentat procurorilor cu propunerea de arestare preventivă”. Vă închipuiţi , nu-i aşa?, cam cum s-ar petrece scena: „Domnilor procurori ai DNA, avem onoarea să vi-l prezentăm pe domnul acesta care tocmai v-a dat cu tifla cu propunerea să-l arestaţi”…
De-a râsu*, plânsu?, ce mai…
Şi, totuşi, cum s-ar fi putut petrece lucrurile în cazul unei instituţii politizată până la sufocare şi aflată, irevocabil (???), sub călcăiele Amiralului Dezastrului Naţional? Aflată, fie şi pentru cel 50 şi ceva de săptămâni cât acest personaj va mai juca, acasă şi în deplasare, în(im) postura de şef al statului? O instituţie care îi ţine, de parcă ar fi bătuţi în cuie, ca buni în post, pe Papici şi pe alţii de teapa sa. De pe urma cărora se plătesc bani grei de la visteria ţării pentru că, în Europa Unită, mai există şi nişte oameni mai cu scaun la cap- de la CEDO- constată tembelismul nenorocit al făcăturilor poseudo-justiţiare pe care aceştia s-au scremut să le facă.
Stau şi mă întreb: oare, în afară de nişte străfocate feţe de pe la Comisia Europeană, mai e, pe Bătrânul Continent şi pe mapamond, cineva care să strice (fie şi) două parale pe DNA sau pe Procuratura. Aceste instituţii-buldozer ale băsescianismului care îşi fac, şi nu de azi de ieri, de cap în miunata noastră patrie? Fără ca CSM-ul, el însuşi asfixiat de politicianism băsescizat, să mişte un deşti.
Umblă vorba-n târg cu că în anul care vine vor fi alegeri la CSM şi că, dă Domnu –Doamne, vor veni acolo adevăraţi profesionişti. Aşa ar trebui să fie, dar, în fapt, e cam greu spre imposibil ca lucrul ăsta să se întâmple. Pricinile nici că trebuie să vi le mai înşir, atâta vreme cât, cel puţin deocamdată, procurori însemnă, în primul rând, cei care le procură, lui Traian Băsescu şi ciracilor săi, mari voluptăţi şi nespuse delicii hărţuindu-le, bestial, adversarii politici, de fapt, cei pe care s-au jurat că îi vor ţine de duşmani.
Mor de curiozitate ce o să spună după această recentă ispravă a DNA ului- era să scriu „ultima” dar nu cred că va fi ultima!- vardiştii şefi de la Înalta Poartă? Nu-i aşa că au primit , în fine, mult aşteptata dovadă că, în România şi mai ales sub sceptrul protejatului lor de suflet, reforma justiţiei merge ca unsă?
Şerban CIONOFF
PS Prietenul Lucian Avramescu îmi atrage atenţia ca, atunci când mă refer la Traian Băsescu, să nu mai folosesc sintagma „Amiralul Dezastrului Naţional”. Pentru că , argumentează el, în acest fel, lezez onoarea celor care, pe merit şi cu cinste, poartă rangul de Amiral. Fie, de azi încolo nu o să mai scriu aşa. Prietene Lucian, „Artizanul Dezastrului Naţional” e bine? Că Antihristul nu merge să spun tocmai acum , înainte de Crăciun.