Șerban Cionoff: KLAUS IOHANIS ÎI TRAGE UN AUTOGOL LUI KLAUS IOHANIS!

Acum, când tot românul cu scaun la cap numără şi secundele pe care le mai are de stat în Dealul Cotrocenilor Amiralul Dezastrului Naţional, uite că vine Herr Klaus Iohannis şi îi cere premierului Victor Ponta să amâne data alegerilor prezidenţiale! Mă interesează foarte puţin spre deloc motivele pentru care domnul în care multă lume a crezut, pentru cam multă vreme, că ar reprezenta un etalon de rigoare şi de corectitudine tipic nemţească, face o asemenea propunere ghiduşă.
Tot ceea ce reţin este că Herr Klaus operează cu o dublă minciună. Şi iată de ce:
Herr Klaus invocă întru susţinere „interesul naţional”. Care interes, bădie? Al celor peste 7 milioane de români care, prin vot, i-au conferit lui Traian Băsescu unica demnitate pe care o merită- aceea de Demis Naţional? Sau vă raliaţi şi domnia voastră minciunii sfruntate pe care Traian Băsescu i-a livrată, cu neruşinarea care îi este proprie şi inconfundabilă, doamnei Angela Merkel, cancelarul Germaniei şi anume că în Constituţia României nu este legiferată instituţia suspendări preşedintelui?
Tot Herr Klaus mai comite o a doua minciună atunci când se recomandă drept candidat la preşedinţia României. Dragă domnule herr, păi mai e ceva vreme, nu prea multă, până să se decidă dacă vei fi sorocit a fi aşa ceva de către oamenii cu funcţie din Alianţa (cam contra naturii, spun mulţi oameni de bine) PNL cu PDL… Şi atunci, vorba personajului lui Marin Preda:”Pe ce te bazezi când afirmi că?”
Herr Klaus, aveţi, vă rog amabilitatea de a ne privi în ochi şi a ne răspunde cinstit , nemţeşte: păi dacă dumneavoastră vreţi să intraţi în competiţia electorală cu o dublă minciună, cum vă veţi comporta la vremea când veţi deveni chiar Preşedinte al României?
Chiar credeţi că românul, fie şi în era globalizării, a uitat zicala strămoşească:”Cine s-a fript cu ciorba, suflă şi în iaurt”? Ciorba asta fiind, desigur, Traian Băsescu, iar pe post de iaurt vă atrag respectuos atenţi că vă detaşaţi în competiţie, după năstruşnica dumneavoastră petiţiune.
Dar, până să răspundă – dacă o să răspundă?!- Her Klaus Iohannis la întrebare, nu pot decât să constat că politicianul Klaus Iohannis i-a înscris autogolul care s-ar putea să îi fie fatal candidatuluii Klaus Iohannis!

Şerban CIONOFF