Șerban Cionoff: „MICUL MOZART” ŞI-A GREŞIT CARIERA!

      Ia uite din ce ajunseră televiziunile (sau, mă rog, unele dintre ele) să se ia de distinsa instituţie a ANAF-ului şi de prealuminaţii săi amploiaţi! Din motiv de Călin Calfa. Asta chiar că le întrece pe toate!

 Şi cine este, mă rog, acest Călin Calfa? Ia un băieţaş de 12 ani care cântă şi el acolo la pian. Mă rog, se zice că ar ceva de talentul lui, fiindcă de-asta i-ar fi şi spus unii ”micul Mozart”.

 La urma-urmelor, ca să vobesc şi eu în limbajul super, acela neo-ţăţesc, al demoazelelor cu ţâfnă de proapspătă cetitoare din Coelho, Pleşu şi Patapievici:”care e problema?” 

Distribuie prietenilor

 Păi problema este fix aia că vigilenţii câini de pază ai finanţelor publice l-au prins cu mâţa-n sac pe „micul Mozart” n-a plătit statului suma de 12 (auziţi dumneavoastră:d-o-i-s-p-r-e-z-e-c-e ?!)lei, reprezentând impozitul pe drepturile de autor pentru un concert susţinut, în 2012, la Iaşi.

Bravo naţiune, halal să-ţi fie!

 Chiar aşa, ce a fost în mintea lui Călin, dar în cea mintea alor săi, când au făcut treaba asta? Doisprezece lei?!- mai mare ruşinea! Ia să fi dat el acolo o ţeapă la asfaltat şosele la care nu s-a lucrat mai mult de 78,3 centimetri, la plantat panseluţe ofilite direct pe asfalt, la bazine olimpice în sate fără canalizare, adică acolo unde pică la zar gârlă de euroi de la casieriile UE, să vedem dacă îl mai deranja cineva pe Călin măcar cu un ”du-te mai încolo!”

 Iarăşi şi-a greşit Călin Calfa cariera de vreme ce nu a ales calea luminoasă de europarlamentar cu „succesuri”, descins aici  pe calea ascendenţei paternale şi nici varianta unei cariere publice moderne, cum ar fi cea de bancher, unde, mai mult ca sigur că ar fi avut numai de folosit dacă l-ar fi crescut magistrul Graţian Gheţea de la CEC, om cu magnet la leafă babană şi foarte darnic din banii deponenţilor cu anumite odrasle notificate. Spuneţi şi dumneavoastră, nu suna mai „coool” să i se spună:” Călin Calfa-Micul europarlamentar PPE” sau „ Călin Calfa-micul vice la CEC” decât „ Călin Calfa-micul Mozart”? Ba bine că nu! Asta e când nu-şi vede, de mic, omul interesul şi-i ratează cariera.

 Iar dacă tot s-a apucat de muzică , de ce s-a oprit la aia clasică? Asta e muzică de „cooool”? Sanchi-pontu*! Câte CD-uri a vândul Mozart? Nici la deştul mic nu le ajunge dacă este să  îl comparăm cu Salam, cu Sorin Puştiul sau cu mai ştiu eu ce starletă bine alcătuită şi mai ales dulceag-subvenţionată din creştet până-n tălpi.

 O fi zis el Verlaine, o dată „de la musique avant de tout chose”, dar nu a spus şi la cel fel de muzichie s-a referit, aşa că… A, propos în ce ligă joacă fotbal Verlain acesta că  până acum n-am auzit de el?

  Asta ca să nu mai vorbim prea multe despre şansele de afirmare socio-euroiprofesionale ca sfetnic beton la un cabinet baban, specializat în domenii ce reclamă o vastă experienţă şi un înalt bagaj teoretic.

  Iar ca să închidem discuţia, eu unul mai a o bănuială cruntă: aceea că suma pe care Călin Caltfa o datorează vistiriilor statului nu e doar aia de 12 lei, ci mult mai mare: 12 lei şi 83 de bani!!!

  Dar, generoşi din fire cum îi ştim, domnii de la ANAF au închis ochii la diferenţă!

                                                                 Şerban CIONOFF