Șerban Cionoff: Rușine! Procuratura tace, carnagiul continuă

serban-cionoff-150x150Nici nu se uscase bine cerneala articolului pe care îl postasem, sâmbătă, în acest colţ de pagină despre tăcerea prelungită şi – acum pot să o spun fără nici-o reţinere – cinică şi sfidătoare cu care Procuratura răspunde (?) întrebărilor despre autorul crimei rutiere căreia i-a căzut victimă, marţea trecută, proaspăta studentă Fancesca Belea, că un nou asasinat s-a produs azi dimineaţă! Scriu „asasinat” fiindcă un asemenea ipochimen care, aflat la volan, omoară un simplu trecător, mai ales pe trecerea de pietoni, nu poate fi numit decât aşa: „asasin”!
Ce poate să însemne asemenea dramă decât că, în condiţiile în care procurorii refuză să ne informeze, corect şi cu celeritate, despre stadiul anchetelor în cazuri din această categorie, bruta cu volanul în mână poate să îşi facă mendrele după cum îl taie tărtăcuţa sa. Tărtăcuţă cât bolovanul care, nu de puţine ori, este îmbuibată de alcooluri.
La urma urmelor, de ce mă tot agit eu şi de ce se mai agită şi alţii ca mine, când, în vremea asta, (dez)onor justiţiarii noştri, cu lefuri neafectate de tăieri sau de alte matrapazlâcuri „reformatoare” şi cu pensii idem de babane, strigă cât îi ţin bojogii în apărarea lui Papici?! Adică nu doar a lui Papici-procurorul minune al DNA-ului, ci a însăşi (acum să vă ţineţi bine!) „independenţei justuţiei”! Nici mai mult nici mai puţin. Fiindcă asta numesc dumnealor orice încercare de a li se atrage atenţia asupra lanţului de samavolnicii, aberaţii, procese aranjate şi sentinţe „cu dedicaţie”, mai ales… politică, de pe urma cărora România încaseză leapşă după leapşă de la CEDO!
Am scris bine: România şi nu justiţia sau mă rog „o anumită parte a justiţiei din România” , fiindcă de la amărâtul acela de buget al ţării trebuie plătite despăgubirile şi nu din teşcherelele supra garnisite ale aşa zişilor „oameni ai legii” ale căror sentinţe sunt demolate ferm şi neiertător la CEDO.
De aceea, nu pot decât să îi felicit atât pe premierul Victor Ponta cât şi pe mininstrul de interne, Radu Stroe, pentru modul curajos şi ferm în care au procedat menţinând pedepse severe pentru criminalii pe patru roţi (sau, după caz, pe două roţi) şi,în primul rând, pentru cei care au săvârşit crimele sub puternica influenţă a zeului Alcool.
Cu toate astea, nu mă pot împiedica să le spun, fără rezerve – atât premierului cât şi ministrului de interne-adevărul. Un adevăr pe cât de crud pe atât de ruşinos: degeaba vom avea un Cod rutier sever şi neiertător atâta vreme cât în cotloanele justiţiei, insituţia care trebuie să îl aplice, îşi vor mai face mendrele, fără ruşine şi fără frica de a fi pedepsiţi, asemenea specimene cum sunt şi acei procurori care nici până acum nu scot o vorbă despre criminalul care i-a luat viaţa Francescăi Belea şi nici despre mersul cercetări lui!
Altminteri, iarăşi… vorbim discuţii.