Raportul serviciilor secrete germane: China a întârziat, prin OMS, informarea cu privire la viteza de transmitere a pandemiei

Acuzații șocante la adresa directorului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Agenții germani de informații au dezvăluit, într-un raport oficial, că  OMS a urmat instrucțiunile Chinei.

Astfel, directorul OMS ar fi ascuns infrormaţii despre transmiterea de la om la om a virusului şi a amânat declararea pandemiei, ceea ce a însemnat că lupta împotriva epidemiei de coronavirus, la nivel global, a fost întârziată cu patru până la șase săptămâni.

Potrivit publicaţiei germane Der Spiegel, care citează un raport al Serviciilor Federale de Informaţii germane, BND, Xi Jinping l-a sunat personal pe directorul general al OMS, scrie a1.ro.

„Pe 21 ianuarie, preşedintele Chinei, Xi Jinping i-a cerut directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus să nu facă publice informaţiile legate de transmiterea de la om la om (a noului tip de coronavirus, n.r.) şi să amâne declararea unei pandemii.

BND estimează că lipsa de transparenţă a Chinei a întârziat cu 4 până la 6 săptămâni lupta împotirva virusului la nivel global”, se arată în raportul serviciilor germane, obţinut de Der Spiegel.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS), considerată cea mai credibilă sursă de informații cu privire la pandemia de coronavirus, este acuzată, de serviciile secrete germane, că a ajutat China să ascundă informații vitale despre COVID-19.

Serviciile germane ajung la concluzia la care au ajuns și serviciile americane privind vina Chinei care a tras de timp – din ce motive nu se știe încă. Regimul comunist chinez voia să rezolve singur problema sau interesul era ca boala să se extindă, ceea ce oficilitățile chineze neagă vehement?

D.Dumitru. AMPress