• Home
  • Știri
  • Simona Halep a obținut audiere de urgență în procesul de dopaj

Simona Halep a obținut audiere de urgență în procesul de dopaj

simona halep 1 1

Simona Halep a primit acceptul în ceea ce privește o audiere în regim de urgență în fața panelului de trei arbitri Sports Resolutions, tribunalul independent de la Londra desemnat de ITIA (International Tennis Integrity Agency) să ancheteze cazul de dopaj care a dus la suspendarea nelimitată.

Sportiva a solicitat derularea audierii cu celeritate, astfel încât să nu fie depășită perioada de 3 luni de la încheierea procesului de gestionare a rezultatelor deja trimise către Sport Resolutions.

Potrivit b1tv.ro, în cadrul ședinței de audiere urgentă, avocații Simonei Halep și-au propus să demonstreze faptul că rezultatul pozitiv cu Roxadustat, prelevat la controlul doping din data de 29 august 2022 la US Open, este cauzat de utilizarea unui produs contaminat, astfel încât perioada de suspendare provizorie să fie eliminată.

Au fost efectuate investigații de către agenți privați angajați, parte de ei foști agenți secreți, acestea ajutând-o pe Simona Halep să demonstreze, printr-o particularitate excepțională a cazului, faptul că nu i se poate imputa vinovăția sau neglijența, iar sancțiunea să fie cel mult o „mustrare”.

Preşedintele panelului Sport Resolutions decide organizarea procedurii de audiere în regim de urgenţă atunci când împrejurările o cer și impun.

„Este datoria personală a fiecărui jucător să se asigure că nicio substanță interzisă nu pătrunde în organismul său. Jucătorii sunt responsabili pentru orice substanță interzisă sau pentru oricare dintre Metaboliții sau Markerii prezenți în probele lor. În consecință, nu este necesar să se demonstreze intenția, culpa, neglijența sau utilizarea conștientă din partea jucătorului pentru a stabili o încălcare a regulii anti-doping! Nici lipsa de intenție, culpă, neglijență sau cunoaștere a jucătorului nu este o apărare în fața unei afirmații conform căreia a fost comisă o încălcare a regulilor anti-doping la articolul 2.1”, este o parte a comunicatului emis de către Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului, scrie Prosport.

Parteneri