Simona Halep, distinsă cu titlul Doctor Honoris Causa de către Universitatea de Vest din Timişoara

Simona Halep va primi din partea Universităţii de Vest din Timişoara titlul de Doctor Honoris Causa.

”Titlul de Doctor Honoris Causa este unul onorific, acordat personalităţilor, celor care s-au distins în anumite domenii, prin activitatea lor profesională şi socială. Dintre personalităţile distinse până acum de către UVT cu acest titlu menţionăm pe bine-cunoscuţii actori Florin Piersic, Maia Morgenstern şi Marcel Iureş… sau primul şi singurul cosmonaut român, Dumitru Dorin Prunariu. De asemenea, în 2019 vor fi distinşi şi alţi români de excepţie”, susţin reprezentanţii universităţii, potrivit Mediafax.

În opinia acestora, era normal ca Simona Halep să se alăture comunităţii restrânse de personalităţi cărora UVT le-a acordat titlu de Doctor Honoris Causa.

”Performanţa ei este de necontestat. La fel de important de remarcat şi cinstit este şi drumul ei până la nivelul de numărul 1 mondial. Este un exemplu pentru tinerii României şi cel mai bun ambasador al ţării noastre în lume. Asta, repet, nu doar prin performanţa în sine, ci şi prin perseverenţa şi lupta sa continuă pentru a deveni cel mai bun. Acordarea titlului va însemna şi deschiderea unor importante posibilităţi de colaborare în domeniul sportului universitar”, a declarat rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Evenimentul va avea loc în data de 23 noiembrie, la ora 13.30.