AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Simona Halep, victorie în instanță! Reacția sportivei: „Mulțumesc României care nu a crezut în mine”

 

Pedeapsa pentru Simona Halep a fost redusă, de la patru ani, la nouă luni, potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de Antena 3 CNN.

Totodată, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis anularea probei de sânge din pașaportul biologic al Simonei.

Decizia vine după ce Halep a fost audiată în perioada 7 – 9 februarie, într-un ultim efort de a obține anularea suspendării de patru ani din activitatea competițională, ca urmare a acuzațiilor de dopaj cu roxadustat.

Dat fiind faptul că decizia inițială de suspendare a fost dată pe 7 octombrie 2022, românca a stat deja suspendată mult peste cele 9 luni decise acum de TAS, ceea ce înseamnă că jucătoarea se poate întoarce pe terenul de tenis.

“Comisia TAS a stabilit în unanimitate că perioada de ineligibilitate de patru ani impusă de Tribunalul Independent al ITF va fi redusă la o perioadă de ineligibilitate de nouă (9) luni începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat la 6 iulie 2023. Întrucât această perioadă a expirat înainte ca procedurile de apel să fie chiar depuse la TAS, Comisia TAS a considerat că este oportun să emită partea operativă a hotărârii arbitrale cât mai curând posibil, împreună cu un comunicat de presă cuprinzător.

De asemenea, Comisia TAS a dispus descalificarea tuturor rezultatelor competitive obținute de dna Halep de la 29 august 2022 (data prelevării probei sale pozitive) până la 7 octombrie 2022, inclusiv pierderea oricăror medalii, titluri, puncte de clasament și premii în bani. Prin urmare, se respinge apelul declarat de ITIA și se admite parțial apelul declarat de Simona Halep (se respinge cererea acesteia de a anteda începutul suspendării la 29 august 2022).”, se arată în decizia oficială a TAS.

Halep a transmis un mesaj după decizia TAS.

“De-a lungul acestui proces lung și dificil, mi-am menținut credința că adevărul va ieși în cele din urmă la iveală și că se va ajunge la o decizie corectă, pentru că sunt și am fost întotdeauna o sportivă curată.

Credința mea în acest proces a fost pusă la încercare de acuzațiile scandaloase care mi-au fost aduse și de resursele aparent nelimitate care au fost aliniate împotriva mea.

Dar, în cele din urmă, adevărul a prevalat, chiar dacă a durat mult mai mult decât mi-aș fi dorit. Aș dori să le mulțumesc avocaților mei care au fost alături de mine și au crezut în mine de la început; Și, mai important, vreau să le mulțumesc sponsorilor mei, fanilor și concurenților mei care au rămas alături de mine pe parcursul acestui proces lung și dificil. Abia aștept să mă întorc în circuit.

Mulțumesc României care nu a crezut în mine, pentru că m-a motivat, și mai ales celei care a crezut în mine, pentru că m-a facut să merg mai departe.”

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!